Bog

Knokkelmanden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Knokkelmanden af Henrik Pontoppidan

03 jan.20

En rigtig Pontoppidan novelleklassiker her i en selvstændig udgivelse, som er den første i en ny serie fra forlaget Novellix.

At novellen hedder 'Knokkelmanden' er ikke ensbetydende med, at fortællingens beskedne og arbejdsomme ægtepar knokler for at leve. Knokkelmanden er derimod manden med leen, Døden.

Knokler kan dog godt siges at være, hvad ægteparret Ane og Simon gør. På et lille husmandssted finder de lykken sammen med at dyrke jord og have, efter de har oplevet en barndom og ungdom på samfundets bund, begge forældreløse og udstødte. De klarer sig ved hårdt arbejde sommer og vinter og kan sætte penge ind i banken over tid. Efter seks år får de en lille datter, men så rammer skæbnen. Efter at Ane har skrantet i længere tid, får hun at vide, at hun ikke har langt igen. Knokkelmanden har banket på.

Åh, det er så sørgeligt, og læserhjertet banker for dette ægtepar og deres beskedne liv.

Bogdetaljer

Forlag
Novellix forlag
ISBN
9788793904040

Tema

Tema

Tema

Social ulighed i litteraturen

Flere aktuelle forfattere skildrer de menneskelige konsekvenser af et samfund med social skævvridning og er med til at sætte samfundsaktuelle dilemmaer under debat. Den sociale ulighed fylder i stigende grad i den realistiske skønlitteratur.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer