Bog

Frihedens pris

Af (
2018
)

Anmeldelse

Frihedens pris: En kort historie om menneskehjernen af Peter Lund Madsen

25 jun.18

Peter Lund Madsen giver et klart og lettilgængeligt billede af menneskehjernen, der er stor og avanceret og derfor også langt skrøbeligere end andre skabningers enklere hjerner.

Har man nogensinde hørt om en deprimeret regnorm? Nej vel, og det skyldes at regnormens hjerne er meget simpel og lille. Til forskel fra disse enkle dyr har mennesket en hjernekapacitet, der gør, at vi kan udvikle os. Vi har en evig fremaddrivende kraft på godt og ondt. Mest godt, hvis vi skal tro Peter Lund Madsen.

Det er jo enormt, hvad mennesket har udviklet i løbet af en ganske kort periode i tidsregningen, men disse store hjerner giver os også problemer. Vi får en gennemgang af forskellige hjernelidelser, ADHD, autisme, anoreksi, psykoser, angst, demens osv. – med eksempler fra forfatterens praksis som psykiater og egne erfaringer fra en ungdom med angsten for sindssyge. Forfatteren peger også på det faktum, at menneskehjernen egentlig ikke har ændret sig de seneste 100.000 år, og det kan være et problem, når livet i den grad har ændret sig fra bondesamfund til det højteknologiske liv.

Peter Lund Madsen er udover sit arbejde som psykiater også en fornem naturvidenskabelig formidler, kendt af de fleste for sin optræden bl.a. på Bellevue Teatret med broderen Anders Lund Madsen, hvor vi er mange, der har ligget flade af grin over de begavede shows. Han har tidligere skrevet ’Dr. Zukaroffs testamente’, der også handler om hjernen samt ’En bog om hukommelsen’.

Bogdetaljer

Secondary title
En kort historie om menneskehjernen
Forlag
People's Press
Faustnummer
54166273
ISBN
9788711486627
Antal sider
266

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer