11 mar.24

Bogliste

Klassiske og moderne novellesamlinger

Bøger på listen

Livet

Af Alice Munro

Livet

Mesterlige noveller i Nobelprisklassen og for første og måske eneste gang også livsfortællinger om forfatterens egen opvækst.
Læs mere

Væk

Af Alice Munro

Væk

Novellesamlingen indeholder otte historier, alle med kvinder som hovedpersoner - de skildrer skelsættende oplevelser i hverdagen, en hverdag som de fleste kan genkende.
Læs mere

En god kvindes kærlighed

"En god kvindes kærlighed" er navnet på titelnovellen i Alice Munros novellesamling på 8 noveller, men ligesom de 7 andre kan den lige så godt betegnes som en mini-roman.
Læs mere

Fjendskab, venskab, ægteskab

Novellerne, der foregår i Canada, viser i genkendelige miljøer på landet og i byen de menneskelige dramaer i nære relationer og de psykologiske spil der afgør liv og skæbne.
Læs mere

Noget jeg gerne vil sige

Der findes ingen, der kan skrive noveller som Alice Munro. Hun er skarp, men med en særlig forståelse for mennesker på de tidspunkter, hvor de er allermest sårbare.  
Læs mere

For meget lykke

Af Alice Munro

For meget lykke

Med sin skarpe pen leverer forfatteren stærke psykologiske dramaer om menneskelige relationer i genkendelige temaer med et tvist.
Læs mere

Forunderlig er kærligheden

Fantastiske fortællinger til alle os, der godt ved, at menneskers liv mest består af snørklede stier, der ovenfra set mere ligner kruseduller end lineære logiske forløb.
Læs mere

Farerne ved at ryge i sengen

Mariana Enriquez slår gnister, der vækker Edgar Allan Poe og Shirley Jackson til live med sine grufulde historier om forslåede kvinder i Argentinas storby.
Læs mere

Tema