Bog

Dr. Zukaroffs testamente

Af (
2012
)

Anmeldelse

Dr. Zukaroffs testamente af Peter Lund Madsen

04 mar.13

Hvor er jeg? Hvad gør jeg? Disse to spørgsmål er frihedens spørgsmål, og i 'Dr. Zukaroffs testamente' kan du finde ud af, hvad de betyder for vores hjerne.

Lad det være sagt med det samme. Peter Lund Madsen er en formidabel formidler. Har man fulgt ham på TV og på scenen, ved man det. Med ’Dr. Zukaroffs testamente’ beviser han, at han også er en glimrende forfatter. Det er ikke mindre end en fantastisk bog, han har skrevet her. Med den formår han ikke blot at beskrive hjernens udviklingshistorie, dens opbygning og placeringen af de forskellige funktioner i den. Han får også åbnet for en del filosofiske, etiske og historiske spørgsmål, som vi er tvunget til at forholde os til.

Peter Lund Madsen begår den genistreg at integrere bogens tilblivelseshistorie i selve bogen. Bevares, det er set før i litteraturhistorien. Men i en bog om hjernen, et emne der i sig selv er vanskeligt at forstå, er det med til at gøre læsningen mere intens og direkte spændende.

Integrationen af det rent faglige og tilblivelseshistorien er dog ikke kun beregnet på at få det faglige stof om hjernen til at glide lettere ned. Forfatterens møder med Dr. Zukaroff, som har en dunkel fortid, er med til at sætte hele udviklingshistorien ind i et større, globalt perspektiv.

Peter Lund Madsens akademiske baggrund fornægter sig ikke i denne udgivelse. Der er gavmildt fyldt op med litteraturhenvisninger til den læser, der vil udvide sin viden på området. Der er fyldige noter til de enkelte kapitler, og endelig er bogen forsynet med et emneregister.

Dette er en bog, der bør befinde sig i ethvert hjem, så alle kan læse eller genlæse beskrivelserne af, hvordan den 1,35 kg tunge grå klump oppe i hovedet fungerer. Jeg glæder mig i hvert fald til at læse den igen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
29590257
Graphic
Bettina Kjærulff-Schmidt
ISBN
9788702063936
Antal sider
548

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer