Bog

Møllehave : jagten på lyset og kærligheden : en biografi

Af (
2020
)

Anmeldelse

Møllehave – jagten på lyset og kærligheden

29 sep.20
AfPer Eilif Månson
Skribent

Fyldestgørende portræt af Johannes Møllehave og hans liv, der er præget af nysgerrighed og søgen efter lys og kærlighed, men også af kampe mod angst, fortvivlelse og ensomhed.

Få mennesker – og i hvert fald præster – har fyldet så meget i mediebilledet som Johannes Møllehave. Foredragsholder, forfatter og leverandør til revyer på både scene og i tv er blot nogle af hans beskæftigelser, der beskrives i denne bog, der kommer godt rundt om personen Johannes Møllehave.

Ole Sønnichsen, der er en flittig og dygtig biograf og historiker, har delt bogen i tre, hvor han først sætter ord på fænomenet Møllehave, dernæst på hans nysgerrighed, generøsitet og humanisme og slutteligt på de lidt mørkere sider, heriblandt hans tilbagevendende depressioner og trang til hele tiden at have et publikum.

Bogen baserer sig på samtaler med hovedpersonen selv og med hans nære familie og en lang række gode venner. Det er også en traditionel biografi, hvor vi blandt meget andet ser en af de mange modsætninger i Møllehaves liv: Han voksede op i kærlighed, men i et missionsk og nærigt hjem, hvilket har styrket hans grundtvigianske humanisme og grænseløse generøsitet.

Sønnichsen er en god analytiker, der forstår at sætte sit stof i relief og ikke lægger skjul på, at sider hos Møllehave, der begejstrer mange, også har sin pris og kan virke irriterende eller frastødende på andre. Alligevel bliver resultatet en flot status af en usædvanlig karriere, hvis offentlige del desværre er stoppet.

Bogen kom første gang i efteråret 2010, men er her gennemskrevet, revideret og opdateret.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
48488285
ISBN
9788711918081
Antal sider
235

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser