Bog

Alle himlens fugle

Af (
2020
)

Anmeldelse

Alle himlens fugle af Rakel Haslund-Gjerrild

09 jun.20

Postapokalyptisk roman om afgrundsdyb ensomhed og moder naturs utæmmelige kraft, der tager over, når alt andet forsvinder. En veritabel perle, der rykker i sjæl og hjerte.

Hjertet smuldrer i kroppen, mens man læser Rakel Haslund-Gjerrilds fabelagtig gode roman om en navnløs ung pige, der måske er den sidste overlevende i en verden hærget af katastrofer.

I en verden, hvor alle er døde, er der kun pigen, vandet og fuglene tilbage. Alt hvad hun har tilbage af barndommens minder er ildstormen og tiden under jorden, kroppene i hvide sække og Or, der tager sig af hende og lærer hende, hvordan man overlever.

Nu er hun alene på øen, hvor havet trænger sig på, og tiden og sproget langsomt flyder væk med ebbe og flod. En dag beslutter hun sig endelig for at tage væk fra øen på sin hjemmelavede båd og begiver sig ud på en rejse mod landet på den anden side af vandet i håbet om dér at finde mening med livet og en mulig fremtid.

Rakel Haslund-Gjerrild skriver med stor poesi og uendelig nænsomhed om ensomhed, overlevelse, naturkræfter, moderskab og om sproget, der langsomt mister sin betydning.

’Alle himlens fugle’ er en aldeles fremragende roman, som ikke blot handler om apokalypsen, men i langt højere grad om pigen og hendes liv i ensomhed og om, hvordan naturen i form af fuglene og havet bliver hendes drivkraft. Forfatteren leger med sproget og dets betydning i en verden med kun ét menneske tilbage. Hvad skal det bruges til, og hvorfor hedder ordene, som de gør?

Rakel Haslund-Gjerrild har tidligere udgivet Øer. ’Alle himlens fugle’ er hendes anden roman.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
47854237
ISBN
9788711982839
Antal sider
189

Tema

Tema

Spekulativ fiktion

Velkommen til en verden af fiktion, hvor elementer af teknologi og fantasi vikles sammen og udfordrer vores forståelse af verden.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Tema

Tema

Lydbøger til gåturen

Bevæg dig gennem naturen, mens du fylder dit sind med fortællinger, viden og nye input, og oplev hvordan litteraturen kan berige din vandretur.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer