Profil
Af Britta Riis Langdahl

Medlem i

2 år 6 måneder

Seneste anmeldelser af Britta Riis Langdahl

Cahun

Flydende stemmer fungerer som et genialt sproglig greb og væver den fængslende fortælling sammen til en flertydig, fantasifuld og formidabel fiktion om den franske surrealist.
q

Andet indhold af Britta Riis Langdahl

 • Artikel

  Det Danmark du kender af DR Romanklubben 2021 | Peder Frederik Jensen

  Peder Frederik Jensen har skrevet endnu en hårdtslående samtidsroman, et harks portræt af et Danmark, du måske kender. En roman om fire mennesker, hvis liv flettes sammen i en trafikulykke på Lolland. Det er en barsk og grum historie om ulighed, solidaritet og forliste drømme. En velkomponeret og højaktuel roman om et splittet Socialdemokrati og om afstanden mellem land og by.

  Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i april som optakt til DR Romanprisen 2021.

  Læs mere
 • Artikel

  Penge på lommen af Asta Olivia Nordenhof | DR Romanprisen 2021

  Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i februar som optakt til DR Romanprisen 2021.

  Med denne roman skyder Asta Olivia Nordenhof en romanføjleton på syv bind i gang, der alle på en eller anden led kredser om mordbranden på skibet Scandinavian Star i 1990. Bogen behandler dog begivenhederne omkring Scandinavian Star perifert. Romanens ene hovedperson, Kurt, investerer overskuddet fra sit busselskab i firmaet Vognmandsruten, der driver den private færgerute. Han mister siden pengene og går konkurs.

  Læs mere
 • Tema

  Kvindernes kamp

  Vi fejrer fortsat kvindernes kampdag, som blev udråbt internationalt for 111 år siden. Debatten om ligestilling mellem kønnene kører på højtryk i en række nye udgivelser.
  Læs mere
 • Tema

  Exofiktion

  Den nye litterære tendens exofiktion vinder i øjeblikket frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
  Læs mere
 • Tema

  Social ulighed i litteraturen

  Flere aktuelle forfattere skildrer de menneskelige konsekvenser af et samfund med social skævvridning og er med til at sætte samfundsaktuelle dilemmaer under debat. Den sociale ulighed fylder i stigende grad i den realistiske skønlitteratur.
  Læs mere
 • Artikel

  Margrete 1 af Anne Lise Marstrand-Jørgensen | DR Romanklubben 2021

  Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet historisk fiktion om Margrete 1. Det er en storslået historie og en flot fiktion - et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder. 

  Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i marts som optakt til DR Romanprisen 2021. Der er live-debat med Anne Lise Marstrand-Jørgensen på Team torsdag den 18. marts kl. 15 - 16.

   

  Læs mere
 • Kvinder i kamp

  SCUM Manifest

  Af Valerie Solanas

  SCUM Manifest

  En af kvindefrigørelsens mest omtalte tekster fra 1967 er udkommet i ny oversættelse - en rasende og kompromisløs udlægning af patriarkatets magtbegær.
  Læs mere

  Argumenter imod kvinder

  Af Birgitte Possing

  Argumenter imod kvinder

  Vigtig bog, fyldt med markante citater, dokumenterer på underholdende vis, hvordan kvinder i kampen for ligestilling er blevet mødt med fordomme og ydmygelser.
  Læs mere

  Værelse samlet af kvinder

  Af Katrine Grünfeld

  Værelse samlet af kvinder

  Bolden er på kvindernes banehalvdel i Katrine Grünfelds stramt komponerede og fragmentariske roman om skilsmisse, identitet, livskrise og kvindefællesskaber. 
  Læs mere

  Mødrenes gade

  Af Kristín Marja Baldursdóttir

  Mødrenes gade

  Kristin Marja Baldursdóttir er en sand mester i at skildre islandske kvinder i forskellige miljøer og tider. Denne gang er scenen henlagt til en gade i Reykjavik i 1960’erne.
  Læs mere

  Mit arbejde

  Af Olga Ravn

  Mit arbejde

  Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.
  Læs mere

  Det andet køn af Simone de Beauvoir

  En jubilæums-genudgivelse af Beauvoirs filosofiske og feministiske storværk med et ikke tidligere oversat afsnit om forskellige forfatteres opfattelser af kvinden.
  Læs mere

  Dø, løgn, dø

  Af Mette Moestrup

  Dø, løgn, dø

  Digte - I fem dele og suiter udtrykt gennem genre-eksperimenter og klassiske stilarter afsøges især det kvindelige univers - Digtene kredser bl.a. om moderskab, kærlighed, døden og…
  Læs mere

  Kvinder uden mænd

  Af Shahrnush Parsipur

  Kvinder uden mænd

  Mesterlig roman om kvindefrigørelse og -seksualitet i det moderne Iran. Fortællingen om fem kvinders frigørelse er vild, stærk og magisk.
  Læs mere

  Kærligheden når det er alvor

  Af Daniela Krien (f. 1975)

  Kærligheden når det er alvor

  Gribende tysk kollektivroman om fem midaldrende kvinder, der slås med livet og krydser hinanden med barndommen i DDR som fælles bagtæppe.  
  Læs mere

  Om ægteskab

  Af Karen Blixen

  Om ægteskab

  Begge fortællinger tager udgangspunkt i mødet mellem samfundsklasser, som Karen Blixen holdt meget af at skrive om. 
  Læs mere

  Stygge Krumpen

  Af Thit Jensen (f. 1876)

  Stygge Krumpen

  Strålende skønhed og nederdrægtigt fordærv i én og samme historie. Et billede af Danmark i 1500-tallet, om overgangen fra katolsk til protestantisk tro. Originaludgave: 1936
  Læs mere

  Femø

  Af Anne Brædder

  Femø

  Bogen fortæller fint om den allerførste lejr, men har også historien om rødstrømpebevægelsen med og følger kvindebevægelsen og lejren helt op til nutiden.
  Læs mere

  Feminisme er -

  Af Alexandra Black

  Feminisme er -

  Introduktion til feminismen for unge indeholder både historisk viden og indsigt i de udfordringer, nutidens feminister arbejder med.
  Læs mere
 • Det socialt skæve samfund

  Det Danmark du kender

  Af Peder Frederik Jensen

  Det Danmark du kender

  Peder Frederik Jensen har skrevet en hårdtslående samtidsroman og et harskt portræt af det Danmark, du måske ikke kender.
  Læs mere

  Penge på lommen

  Af Asta Olivia Nordenhof (f. 1988)

  Penge på lommen

  Med stor psykologisk indsigt og et smukt og følsomt sprog, selv når handlingen er barskest, skyder Nordenhof sin romanføljeton om Scandinavian Star flot i gang.  
  Læs mere

  Fra blokken

  Af Jonas T. Bengtsson

  Fra blokken

  Danny, Malik og Christian har været venner siden barndommen og er det stadig, selvom de er gået hver sin vej. Hårdtslående og potent roman leveret med udsøgt sprogligt overskud.
  Læs mere

  Dead man walking

  Af Hans Otto Jørgensen (f. 1954)

  Dead man walking

  Der er vrede og indignation, men lige så meget kærlighed og sorg i Jørgensens fortælling om brorens konkurs med familiens slægtsgård.
  Læs mere

  Gennem natten og vinden

  Maja Lucas skriver endnu engang skarpt og ublufærdigt om moderskabets mislyde og tabubelagte problematikker i stilsikker roman.
  Læs mere

  Frank vender hjem

  Af Kristian Bang Foss

  Frank vender hjem

  Det er en svær kunst at balancere mellem humor og alvor, men det lykkes på blændende vis for Bang Foss i samtidsromanen om to familier fra vidt forskellige samfundslag.
  Læs mere

  Planen

  Af Morten Pape

  Planen

  De seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen Urbanplanen danner rammen om denne moderne dannelseshistorie. En gribende og barsk historie, der kryber ind under huden.
  Læs mere

  Guds bedste børn

  Af Morten Pape (f. 1986)

  Guds bedste børn

  Morten Pape har skrevet sin anden roman, en hjerteskærende og kvalmende fortælling om racisme, vold og svigt.
  Læs mere

  En dag vil vi grine af det

  Af Thomas Korsgaard (f. 1995)

  En dag vil vi grine af det

  Tues mor har fået en millionerstatning fra Patientklagenævnet. Alligevel er der ikke meget at grine af i Korsgaards overbevisende toer.
  Læs mere

  Stormen i 99

  Af Kristian Bang Foss

  Stormen i 99

  Vejrudsigten varsler storm over Danmark, al unødig udkørsel frarådes, så bliv indendørs og lad dig blive blæst omkuld af Bang Foss' vanvittigt velskrevne roman om livet på lageret.
  Læs mere

  Vor tids helt

  Af Jacob Skyggebjerg

  Vor tids helt

  Stoffer, svigt og spanskundervisning. Forelskelse og forældre. Kriminalitet og klamme kælderrum. Det er historien om en ung mands liv på skyggesiden af Danmark.
  Læs mere

  Opland

  Af Jens Vilstrup

  Opland

  En ufiltreret skildring af en dysfunktionel familie i et nødspor, hvor fysisk vold og psykisk terror har gennemtæret al fernis i husets fire vægge. 
  Læs mere

  Serafia

  Af Anne Marie Løn

  Serafia

  Bajere, bandeord og beverdinger er nogle af elementerne i Serafia, men også præcise skildringer af miljø og af mennesker med lavstatus i dagens Danmark.
  Læs mere

  Sus

  Af Jonas T. Bengtsson

  Sus

  Sus har et projekt. Hun forbereder sig på sin fars løsladelse, hun vil nemlig slå ham ihjel. Ingen kan som Bengtsson skrive om personer og miljøer fra Danmarks bagside.
  Læs mere

  Submarino

  Af Jonas T. Bengtsson

  Submarino

  Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin. Filmatiseret i 2010.
  Læs mere
 • Nye danske noveller

  Sorgens balalajka

  Af Jens Blendstrup

  Sorgens balalajka

  Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.
  Læs mere

  Næsten her

  Af A. Silvestri

  Næsten her

  Novellesamlingen indeholder 14 underholdende, tankevækkende og realistiske noveller, som udspiller sig i verdener, der er næsten magen til vores.
  Læs mere

  Galgenfugle

  Af Ulrik Gräs

  Galgenfugle

  De tidløse noveller om omverdenens reaktioner på selvmord er skrevet med psykologisk indsigt, vid og varme.
  Læs mere

  Efter solen

  Af Jonas Eika

  Efter solen

  Med denne novellesamling står det fuldstændig klart, at Jonas Eika er miljøtegningens og væskernes mester.
  Læs mere

  Dengang dinosaurerne var små

  Af Kaspar Colling Nielsen (f. 1974)

  Dengang dinosaurerne var små

  31 fabulerende, bizarre og særdeles vedkommende fortællinger, der beskriver diverse former for forvandlinger samt helt almindelige hændelser, der bare kommer helt ud af kontrol.
  Læs mere

  Tyverier

  Af Thomas Korsgaard

  Tyverier

  Mestertyven Korsgaard har neglet gode historier og triste skæbner om ensomhed og mennesker, der gør hinanden fortræd. Han har for længst stjålet mit hjerte.
  Læs mere

  Kort over Canada

  Af Dorthe Nors

  Kort over Canada

  Dorthe Nors lykkes til fulde med at underholde og udfordre sin læser i disse kringlede og finurlige noveller.  
  Læs mere

  Requiem for en kornmark

  Af Ditte Steensballe

  Requiem for en kornmark

  Ni lyriske noveller med melankoli, sanselighed og humor udgør tilsammen små skrøbelige portrætter af mennesker, der er i færd med eller har taget afsked med noget.
  Læs mere

  Se, hunden er løs

  Af Anna Møller

  Se, hunden er løs

  Anna Møllers velskrevne noveller om mennesker og møder er et spændende bekendtskab for alle, der kan lide noveller med en lidt dyster tone, der giver stof til eftertanke.
  Læs mere

  Nej : historier

  Af Sanne Søndergaard

  Nej : historier

  14 små noveller om kvinder, der inderst inde ville ønske, de kunne sige fra. I stedet må de ty til overlevelsestrategier, livsløgne og indre modstand.
  Læs mere
 • Bøger af Karl Ove Knausgård

  Skoven og floden

  Af Karl Ove Knausgård

  Skoven og floden

  En fan møder sit idol, når Karl Ove Knausgård besøger Anselm Kiefer til en tankevækkende samtale om livets rolle i kunsten og omvendt.
  Læs mere

  Morgenstjernen

  Af Karl Ove Knausgård

  Morgenstjernen

  Morgenstjernen kaster nyt lys over Karl Ove Knausgårds særegne stjernevrimmel af store værker.
  Læs mere

  I kyklopernes land

  Af Karl Ove Knausgård

  I kyklopernes land

  I kyklopernes land rettes læserens blik mod alt fra fortidens vikingetogter til nutidens hjernekirurgi i Albanien – øjet tilhører Karl Ove Knausgård, og han ser, så vi kan se…
  Læs mere

  Fuglene under himlen

  Af Karl Ove Knausgård

  Fuglene under himlen

  Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit.
  Læs mere

  Hvorfor skriver jeg?

  Af Karl Ove Knausgård

  Hvorfor skriver jeg?

  Knausgård reflekterer over litteraturens betydning og egne skriverier. Tankerne er velkendte, nogle lidt fortænkte, men de overbeviser heldigvis om, at han bliver ved.
  Læs mere

  Så megen længsel på så lille en flade

  En personlig indføring i Edvard Munchs liv og kunst. Hvis Knausgård fortsætter med at formidle verdens store kunstnere, vil jeg blive meget glad.
  Læs mere

  Om sommeren

  Af Karl Ove Knausgård

  Om sommeren

  Afslutningen på Knaugårds encyklopædi er lang som barndommens somre. De bedste beskrivelser flænser bevidstheden som pludselige minder.
  Læs mere

  Om foråret

  Af Karl Ove Knausgård

  Om foråret

  Bogen minder mig om en stor øm hudafskrabning, der kan springe op og bløde, hvert øjeblik det skal være. ”Det gør af og til ondt at leve, men der er altid noget at leve for”.
  Læs mere

  Om vinteren

  Af karl ove knausgaard

  Om vinteren

  Observationer af hverdagsting der vækker nysgerrighed, refleksion eller ligegyldighed.
  Læs mere

  Om efteråret

  Af Karl Ove Knausgård

  Om efteråret

  Barnets bog. Knausgård skriver til sin ufødte datter om livet. Hun har meget at glæde sig til. Ikke mindst sin fars præcise sprog og poetiske følsomhed.
  Læs mere

  Sjælens Amerika

  Af Karl Ove Knausgård

  Sjælens Amerika

  Imponerende litterær tyngde. Karl Ove Knausgård vedbliver med at være nærværende, selv om han har trukket sig selv mere ud af teksterne i essaysamlingen 'Sjælens Amerika'.
  Læs mere

  Min kamp 6

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 6

  Forfatterens sidste bog handler om realiseringen af værket: om udgivelsen af de forrige bind, om litteraturen selv og dens forhold til virkeligheden. Med essays om bl.a.
  Læs mere

  Min kamp 5. bog

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 5. bog

  Karl Ove flytter til Bergen for at gå på Skrivekunstakademiet - Det bliver en gedigen skuffelse; han vil så meget, ved så lidt og får ingenting med - Med et…
  Læs mere

  Min kamp 2. bog

  Af Karl Ove Knausgård

  Min kamp 2. bog

  I sin kontroversielle selvbiografiske skildring beretter Knausgård om sit dilemma mellem at være uforstyrret, ambitiøs forfatter og samtidig være familiefar med kone og tre børn
  Læs mere

  Ude af verden

  Af Karl Ove Knausgård

  Ude af verden

  Skyld, kærlighed og fortællingen om en familie. Det er nogle af elementerne i Karl Ove Knausgårds næsten 700 sider lange debutroman. Originaludgave: 1998  
  Læs mere
 • Exofiktion om kunstnere og muser

  Hulemennesket

  Af Peter Lohr

  Hulemennesket

  Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.
  Læs mere

  Kvinde set fra ryggen

  Af Jesper Wung-Sung

  Kvinde set fra ryggen

  Hvem var kvinden, som var et yndet motiv i Vilhelm Hammershøis malerier? Det giver Wung-Sung sit suverænt vellykkede bud på i biografisk roman om Ida Hammershøi.
  Læs mere

  Hvor lyset er

  Af Malene Ravn (f. 1971)

  Hvor lyset er

  Gribende og velkomponeret roman om Carl Fischer går bag om kunstneren og former den betagende skildring, så blikket vandrer mellem lyset og de mørke skyggesider.
  Læs mere

  Cahun

  Af Kristina Stoltz

  Cahun

  Flydende stemmer fungerer som et genialt sproglig greb og væver den fængslende fortælling sammen til en flertydig, fantasifuld og formidabel fiktion om den franske surrealist.
  Læs mere

  Vivian

  Af Christina Hesselholdt

  Vivian

  Suverænt velskreven biografisk roman giver et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og fiktion.
  Læs mere

  Gæsten

  Af Niklas Rådström

  Gæsten

  Underfundig, skæv og morsom roman om H.C. Andersens besøg hos Charles Dickens i 1857.
  Læs mere

  Jeg, Unica

  Af Kirstine Reffstrup

  Jeg, Unica

  Roman om kunstnerparret Unica Zürn og Hans Bellmer, der blander fakta og fiktion i en visuel og eksperimenterende fortællestil.
  Læs mere

  En anden gren

  Af Jesper Wung-Sung

  En anden gren

  Personlig, gribende og velskrevet slægtshistorie fyldt med atmosfære og fortalt med stor indlevelse i et sansemættet og malende sprog.
  Læs mere

  Drømmefakultetet

  Af Sara Stridsberg

  Drømmefakultetet

  Biografisk roman i en eksperimenterende form om den militante feminist Valerie Solanas, der blandt andet udøvede attentat mod Andy Warhol og skrev manifestet SCUM (Society for…
  Læs mere

  Astas skygge

  Af Eva Tind

  Astas skygge

  Uhyre vellykket og smukt portræt af Asta Nielsen, som fødtes i armod, steg til berømmelsens højeste tinde, men døde i ensomhed. En rasende god læseoplevelse.
  Læs mere

  Virginia is for lovers

  Af Christina Hesselholdt

  Virginia is for lovers

  Hesselholdt har skrevet endnu en roman, der bygger på virkelige hændelser. Den gode historie drukner desværre lidt i et vellykket stilistisk projekt.
  Læs mere

  Hilde

  Af Klas Östergren

  Hilde

  Flot udfoldet skæbnefortælling og meget stærkt kvindeportræt af Ibsens Hilde Wangel skjuler ikke omkostningerne ved Hildes stejle selvstændighed.
  Læs mere
 • Poesi og politiske toner

  Yahya Hassan 2

  Af Yahya Hassan (f. 1995)

  Yahya Hassan 2

  Yahya Hassan tager ordet i sin afmagt og giver den som poetisk maskingevær i en digtsamling, der ligner debuten, men ikke ligner noget andet i dansk litteratur.
  Læs mere

  Din misbruger

  Af Lars Skinnebach

  Din misbruger

  Personlige angreb og usømmelig omgang med sproget - det er lidt af hvert, man må stå model til, når man læser Lars Skinnebachs tredje digtsamling. Originaludgave: 2006
  Læs mere

  Det nemme og det ensomme

  Af Asta Olivia Nordenhof

  Det nemme og det ensomme

  Med en sprællende humor og en sart udsathed henvender Nordenhofs digte sig direkte og overrumplende til sine læsere på en måde, hvor det private også bliver politisk.
  Læs mere

  Står på tæer under vand

  Af Daniel Boysen (f. 1986)

  Står på tæer under vand

  Sjældent har en formaning om at vi skal huske at sætte pris på vores klode og være nærværende i vores relationer været så behagelig at læse.
  Læs mere

  Digte 2014

  Af Theis Ørntoft

  Digte 2014

  Theis Ørntoft skriver apokalypsen og samfundets undergang frem, så det er en fryd for læseren.
  Læs mere

  Yahya Hassan

  Af Yahya Hassan

  Yahya Hassan

  Yahya Hassans digtsamling er blevet den største bombe i dansk litteratur i mange år. 
  Læs mere

  White girl

  Af Christina Hagen

  White girl

  Digte. Teksterne, der er skrevet på pidgin-dansk, rummer 34 ubehagelige rejseoplevelser, hvor den hvide pige oplever sin afmagt og sin underlegenhed i det fremmede
  Læs mere

  Bag bakkerne, kysten

  Af Peter-Clement Woetmann

  Bag bakkerne, kysten

  Digte, der inddrager læseren i en sanselig oplevelse af at være bådflygtning.
  Læs mere