14 nov.22

Bogliste

Exofiktion om kunstnere og muser

Bøger på listen

Annas sang

Af Benjamin Koppel

Annas sang

I et forrygende fortælle-flow udruller Koppel den sympatiske livshistorie om Hannah, der må lægge både kærligheden og en passioneret pianistdrøm på hylden.
Læs mere

Eufori : en roman om Sylvia Plath

Sanselig og rørende roman om Sylvia Plath, der slås med både indre dæmoner og genvordigheder over moder-, forfatter- og ægteskab.
Læs mere

Pigen med Leica'et

Af Helena Janeczek

Pigen med Leica'et

De fortællermæssige greb, der både strukturerer bogen og bevæger sig rundt om Gerda Taro, hæver Janeczek milevidt over de fleste biografiske forfattere.
Læs mere

Adam i Paradis

Af Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988)

Adam i Paradis

Stilsikkert sprog og lyrisk magi indrammer maleren Kristian Zahrtmanns liv i en historisk brydningstid og aktualiserer nedarvede traumer om køn og homoseksualitet.
Læs mere

Slugt

Af Christina Englund

Slugt

Kunstens fortærende længsel og uro er beskrevet lyrisk og sanseligt i Christina Englunds roman om fotografen Francesca Woodmans korte og intense liv.   
Læs mere

Hulemennesket

Af Peter Lohr

Hulemennesket

Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.
Læs mere

Kvinde set fra ryggen

Af Jesper Wung-Sung

Kvinde set fra ryggen

Hvem var kvinden, som var et yndet motiv i Vilhelm Hammershøis malerier? Det giver Wung-Sung sit suverænt vellykkede bud på i biografisk roman om Ida Hammershøi.
Læs mere

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder i øjeblikket frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere