14 jun.22

Bogliste

Exofiktion om kunstnere og muser

Bøger på listen

Eufori : en roman om Sylvia Plath

Sanselig og rørende roman om Sylvia Plath, der slås med både indre dæmoner og genvordigheder over moder-, forfatter- og ægteskab.
Læs mere

Adam i Paradis

Af Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988)

Adam i Paradis

Stilsikkert sprog og lyrisk magi indrammer maleren Kristian Zahrtmanns liv i en historisk brydningstid og aktualiserer nedarvede traumer om køn og homoseksualitet.
Læs mere

Slugt

Af Christina Englund

Slugt

Kunstens fortærende længsel og uro er beskrevet lyrisk og sanseligt i Christina Englunds roman om fotografen Francesca Woodmans korte og intense liv.   
Læs mere

Hulemennesket

Af Peter Lohr

Hulemennesket

Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.
Læs mere

Kvinde set fra ryggen

Af Jesper Wung-Sung

Kvinde set fra ryggen

Hvem var kvinden, som var et yndet motiv i Vilhelm Hammershøis malerier? Det giver Wung-Sung sit suverænt vellykkede bud på i biografisk roman om Ida Hammershøi.
Læs mere

Hvor lyset er

Af Malene Ravn (f. 1971)

Hvor lyset er

Gribende og velkomponeret roman om Carl Fischer går bag om kunstneren og former den betagende skildring, så blikket vandrer mellem lyset og de mørke skyggesider.
Læs mere

Cahun

Af Kristina Stoltz

Cahun

Flydende stemmer fungerer som et genialt sproglig greb og væver den fængslende fortælling sammen til en flertydig, fantasifuld og formidabel fiktion om den franske surrealist.
Læs mere

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder i øjeblikket frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere