12 jan.21

Bogliste

Exofiktion om kunstnere og muser

Bøger på listen

Hvor lyset er

Af Malene Ravn (f. 1971)

Hvor lyset er

Romanen diskuteres i læseklubberne i  januar som del af DR Romanprisen 2021, og Malene Ravn deltager i debatten på Litteratursiden. Bogen kan lånes på eReolen.
Læs mere

Cahun

Af Kristina Stoltz

Cahun

Flydende stemmer fungerer som et genialt sproglig greb og væver den fængslende fortælling sammen til en flertydig, fantasifuld og formidabel fiktion om den franske surrealist.
Læs mere

Vivian

Af Christina Hesselholdt

Vivian

Hesselholdt giver i denne suverænt velskrevne biografiske roman et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og…
Læs mere

Gæsten

Af Niklas Rådström

Gæsten

Underfundig, skæv og morsom roman om H.C. Andersens besøg hos Charles Dickens i 1857.
Læs mere

Jeg, Unica

Af Kirstine Reffstrup

Jeg, Unica

Roman om kunstnerparret Unica Zürn og Hans Bellmer, der blander fakta og fiktion i en visuel og eksperimenterende fortællestil.
Læs mere

En anden gren

Af Jesper Wung-Sung

En anden gren

Personlig, gribende og velskrevet slægtshistorie fyldt med atmosfære og fortalt med stor indlevelse i et sansemættet og malende sprog.
Læs mere

Drømmefakultetet

Af Sara Stridsberg

Drømmefakultetet

Biografisk roman i en eksperimenterende form om den militante feminist Valerie Solanas, der blandt andet udøvede attentat mod Andy Warhol og skrev manifestet SCUM (Society for…
Læs mere

Astas skygge

Af Eva Tind

Astas skygge

Uhyre vellykket og smukt portræt af Asta Nielsen, som fødtes i armod, steg til berømmelsens højeste tinde, men døde i ensomhed. En rasende god læseoplevelse.
Læs mere

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder i øjeblikket frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere