Bog

Næsten her

Af (
2020
)

Anmeldelse

Næsten her

04 jan.21
AfJette S. F. Holst
Skribent

Novellesamlingen indeholder 14 underholdende, tankevækkende og realistiske noveller, som udspiller sig i verdener, der er næsten magen til vores.

A. Silvestri er en forfatter, der kan lide at udfordre sig selv og sine læsere. Man ved aldrig helt, hvad man kan forvente, når man som læser slår op på første side. Denne gang har Silvestri givet sig selv det benspænd, at historierne skal udspille sig i en verden, der er ligesom vores blot med én afgørende forskel, og denne forskel skal have afgørende betydning for historien.

Et eksempel er novellen 'Man skyder da dyr'. Her har det stigende befolkningstal betydet, at næsten alt jord bliver udlagt til landbrug. Som en barmhjertighedsgerning sendes jægere ud for at slå de dyr ihjel, der ikke kan klare sig i denne nye verden. Kolnik er lærling og skal med sin patron Armand skyde en panda. Det er en stor ære, og han forstår ikke, hvordan nogen kan være så onde at forsøge at bevare dyrene, når deres levesteder er forsvundet.

Hver novelle tager således en detalje og vender på hovedet, og det vilde er, at Silvestri beskriver sine 14 verdener så troværdige, at de virker logiske. Han sætter både vores frygt og vores fordomme i spil, og novellerne er små perler af "hvad nu hvis-scenarier?" Hvad nu hvis kristendommen tog nadveren bogstaveligt? Hvad nu hvis lægevidenskaben stadig arbejdede ud fra overbevisningen om, at sundhed drejer sig om balance mellem kroppens fire kardinalvæsker: blod, slim, gul galde og sort galde? Hvad nu hvis mændene ikke blev anset som ligeværdige med kvinder, fordi de ikke kan styre deres kropslige lyster? Og så videre.

Samtlige 14 noveller stiller spændende scenarier op, som vækker til eftertanke, samtidig med at ’Næsten her’ også er voldsomt underholdende læsning.

A. Silvestri er ganske simpelt en fremragende forfatter. Han udfordrer, uden at det bliver højpandet, og han underholder med sans for både humor, uhygge og filosofi. Silvestri fortjener masser af læsere, også blandt dem der ikke normalt læser genrelitteratur. Den eneste bås, han kan sættes i, er nemlig båsen med god litteratur.

Bogdetaljer

Forlag
Brændpunkt
Faustnummer
38408615
ISBN
9788793835917
Antal sider
370

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser