Bog

Ting, min søn skal vide om verden

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ting, min søn skal vide om verden af Fredrik Backman

09 nov.16

Forfatteren har tre succesromaner bag sig, og hans nye udspil er både underholdende, morsomt og hjertevarmt. Præcis som forgængerne.

Fredrik Backman bragede igennem med den noget nær uovertrufne ’En mand der hedder Ove’. Hans to efterfølgende romaner er ligeledes blevet så store succeser, at man er begyndt at tale om den særlige Backmanske humor. Forfatteren er siden blevet far, og det er i denne egenskab, han nu udgiver disse tanker og guldkorn om verden og gode råd til sønnens kommende liv.

Det er ikke en roman, og det er heller ikke en fagbog om børn eller børneopdragelse, men frem for alt er det en fars store kærlighedserklæring til sit barn. Fremragende og rørende, men først og fremmest fuld af morsomme og groteske bemærkninger og betragtninger.

Fredrik Backman kommer vidt omkring i de ting, han mener, er vigtige for et barn at vide.

Der er kapitler om: ’Hvad du skal vide om bevægelsesaktiverede toiletlamper’, ’Hvad du skal vide om Ikea’, ’Hvad du skal vide om at starte et band’ og min absolutte yndling: ’Hvad du skal vide om, hvorfor hende Felicias mor er sur på mig’ og mange, mange flere.

De mange kapitler tegner, udover at være fine og rammende betragtninger om vigtige ting i livet som fodbold, bacon og mad, et præcist billede af vores tid og dens fædre og forældre.

Fredrik Backman har igen skrevet noget helt vidunderligt og bemærkelsesværdigt, og selvom teksterne er ganske lette at komme igennem og kapitlerne meget korte, så er bogen på mange måder ligeså dyb og eftertænksom, som hans tidligere meget længere romaner.

De store og dybe tanker ligger mellem linjerne. Særligt hvis du selv har børn eller børnebørn, går forfatterens små korte beskrivelser lige i hjertet.

Alle andre kan bare nyde den fine humor og glæde sig over endnu et fantastisk mesterværk fra den svenske forfatter.

Bogdetaljer

Forlag
People's press
Oversætter
Louise Ardenfelt Ravnild
Faustnummer
52680069
ISBN
9788771592344
Antal sider
176

Tema

Fædre i litteraturen

De voksne børn tager livtag med deres fædre. Én forsøger kærligt at forstå en fraværende far, mens en anden skildrer et benhårdt sammenstød.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer