Bog

Søstre

Af (
2021
)

Anmeldelse

Søstre

06 okt.21

Sælsom psykologisk fortælling om relationerne mellem mødre, døtre og søstre indrammes af en tragedie i en skrøbelig familie. 

Engelske Daisy Johnson har skrevet en psykologisk og skæbnetung roman om to nærmest symbiotiske søstres komplekse forhold, identitet og sorgens tunge dyne. En stemningsmættet og foruroligende atmosfære med træk fra gotisk horror-genren hænger over fortællingen og kombineret med diffuse spring i tid og fortællevinkler, skaber det en gådefuld læseoplevelse, hvor det fulde billede af en families nedbrud først åbenbares på de sidste sider.

I kølvandet på en tragedie på de to søstre July og Septembers High School tager moren Sheela dem med til familiens øde hus, Settle House, ved den engelske kyst. Settle House har været i farens families eje i mange år, og søstrenes barndomsminder gemmer sig i alle husets afkroge og skygger. Spring frem og tilbage i tiden blotlægger i fragmenter søstrenes opvækst, hvor de var meget overladt til sig selv og hinandens selskab, da moren var depressiv.

Sheela får September og July med kun 10 måneders mellemrum med danske Peter, men deres forhold holder ikke, og Sheela afbryder forbindelsen efter få år. Tidligt i livet er søstrene meget tæt forbundne, og fra sit depressive sinds udsyn observerer Sheela sine døtre uden chance for at trænge ind i deres tosomhed. September er den vilde, vrede og destruktive storesøster, som fører an i pigernes færden og gøremål, mens July føjer og forguder sin storesøster.

Settle House er et mystisk sted, som nærmest lever sit eget liv. Dette ensomme hus i det barske kystlandskab er gennem tiden blevet invaderet af skiftende beboere og naturens kræfter, hvorefter det er forfaldet. Uforklarlige hændelser i huset balancerer på grænsen af det rationelle og udfordrer læseren til at stille spørgsmålstegn ved, om det er virkelighed eller personernes løbske fantasier og skrøbelige sind, der er på spil. Stedets stemningstunge og mystiske atmosfære hænger over fortællingen og bliver et direkte billede på en skrøbelig families sammenbrud.

Der hintes til, hvilken tragedie søstrene har været involveret gennem små glimt i hele romanen, men det er først henimod slutningen, man forstår det større billede af de to søstres forbundethed og ser fortællingen i et nyt lys.

Bogdetaljer

Forlag
Screaming Books
Oversætter
Rasmus Hastrup
Faustnummer
39213958
ISBN
9788799899746
Antal sider
183

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer