Bog

Den dag Bitte blev bæredygtig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den dag Bitte blev bæredygtig af Mette Reinhardt Jakobsen

26 jun.20

En fin og humoristisk lille roman om at ville leve bæredygtigt, hvor svært det end måtte være.

Mange mennesker er bekymrede for Jordens velbefindende og vil gerne bidrage til en mere bæredygtig hverdag. Men i labyrinten af gode råd og retningslinjer er det let at fare vild.
I sommerens hede sidder Bitte i sin have og sveder, mens hun betragter den tørre natur og det skrumpende dyreliv. Det er tid til at gøre noget aktivt for at redde Jorden, så Bitte beslutter sig for at blive bæredygtig.

Bitte går all-in og laver en liste med alle de ting, hun skal gøre anderledes fra nu af. Til at starte med lykkes det Bitte at leve op til sine egne høje krav, men der går ikke længe før fristelserne vælter ind over hende. Og Bittes forsøg på at hjælpe andre mennesker på rette vej, får slet ikke det udfald, hun havde håbet på.

Romanen behandler et relevant og aktuelt emne, og der er næppe mange, der kan sige sig fri for at have en lille flig af Bitte i sig. På den måde bliver romanen et humoristisk spejl, der uden en løftet pegefinger giver læseren lov til at reflektere over egne holdninger og handlinger udi bæredygtighed.

Der gemmer sig flere temaer i bogens handling. Det bærende er selvfølgelig Bittes klimatosse-flip, men under det handler romanen også om Bittes relation til familien og veninden samt hendes manglende forståelse for sociale spilleregler i mødet med de mennesker, hun støder ind i på sin vej.

Man kan spørge sig selv om, om Bittes interesse for bæredygtighed kun udspringer af den varme sommer, eller om hun også er et sted i sit liv, hvor hun har behov for at der skal ske noget nyt. Sønnen har fået en kæreste, og faren, som Bitte ellers skal passe på, er ikke hjemme, når hun kommer forbi. Måske er der ikke rigtig nogen, der har brug for Bitte mere?

Sproget er let og flydende, og bogen hurtigt læst. Den passer lige til et par timer i haven.

Bogdetaljer

Forlag
Byens
Faustnummer
48044573
ISBN
9788793938373
Antal sider
120

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer