Af Britta Riis Langdahl
Skribent
29 sep.23

Bogliste

Vindere af Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris

Bøger på listen

Logan i Aokigahara

Af Nath Krause

Logan i Aokigahara

Nath Krause kritiserer kapitalismens digitale verden og ulighed i en rørende, poetisk kamp for at genvinde den selvmordstruedes narrativ.
Læs mere

Døtreskole

Af Benedicte Huang

Døtreskole

Billedsproget er forfriskende nyt og forbløffende genkendeligt i alt andet end dydig debutroman om overgangen fra barndom til ungdom.
Læs mere

Andre hunde

Af Rasmus Theisen

Andre hunde

Theisen leverer et overbevisende og barsk bid om forviklede forhold i et grønlandsk samfund set fra en uvidende dansk iagttager.
Læs mere

Honey Moon

Af Sebastian Nathan

Honey Moon

En overlegen stilistisk debut og leg med ligegyldigheden, som på samme tid både dræber og imponerer.
Læs mere

Farskibet

Af Glenn Bech (f. 1991)

Farskibet

Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
Læs mere

Jeg hedder Folkví

Af Maria Hesselager

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.
Læs mere

Kelly

Af Runa Marie Luth

Kelly

Runa Marie Luths debut rejser i hvert af sætningernes åndedrag det spørgsmål, om noget kan blive så hæsligt, at det i sig bærer en egen skønhed.
Læs mere

Ponyprivilegiet

Af Molly Balsby

Ponyprivilegiet

Molly Balsby debuterer med en samling vrede og humoristiske digte, der centrerer sig om tabet af en far og om at være en privilegeret ponypige. 
Læs mere

Olgas bog

Af Marie-Louise Hansen

Olgas bog

Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus. 
Læs mere

Cassandra

Af Joakim Vilandt

Cassandra

Profetiske syner og dystre dommedagsprofetier i prosalyriske tekster om en verden ude af kontrol. Den sproglige energi og originalitet gør Joakim Vilandts debut bemærkelsesværdig.
Læs mere

Mødre, døtre, søstre

Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.
Læs mere

Fryden

Af Andreas Pedersen

Fryden

Andreas Pedersens digtsamling, som vandt Blixenprisen 2017 for årets litterære talent, er en yndefuld rumsteren i erindringen og et dybt kærlighedsbrev til familien.
Læs mere

Vi er vel helte

Af Liv Nimand Duvå

Vi er vel helte

Bomstærk debutroman om den unge kvinde Billie, hvis far er dybt alkoholiseret. Her er skam og skuffelser i rigeligt mål, men også omsorg og stor kærlighed.
Læs mere

Fjer

Af Ursula Scavenius

Fjer

Ursula Scavenius debuterer med mørke og dystre og samtidig smukke og poetiske fortællinger. Endnu en spændende stemme i den nye danske litteratur.
Læs mere

Lageret Huset Marie

Af Jonas Eika Rasmussen

Lageret Huset Marie

Stærk og svævende debutroman, der rummer både poesi, angst og natarbejde – og nedenunder det hele; en ung mands eksistentielle, indre dannelsesrejse.
Læs mere

7/11

Af Caspar Eric

7/11

At læse 7/11 er som at læne sig tilbage og se et generationsbillede folde sig ud som et skyggespil på en væg.
Læs mere

Nielsine

Af Ina Munch Christensen

Nielsine

Ina Munch Christensens debutroman er stærk, smertelig og stakåndet prosa om diagnoser og flydende seksualitet.
Læs mere

Yahya Hassan

Af Yahya Hassan

Yahya Hassan

Yahya Hassans digtsamling er blevet den største bombe i dansk litteratur i mange år. 
Læs mere

Ud i det u-løse

Af Signe Gjessing

Ud i det u-løse

Signe Gjessings debutdigte skaber et univers, der rækker fra det mindste til det største, fra en skrøbelig sommerfuglevinge til det bundløse kosmiske rum.
Læs mere

Brun mands byrde

Af Hassan Preisler

Brun mands byrde

Debutanten og prisvinderen Hassan Preisler løfter 'Brun mands byrde' i et opgør med godhedsindustrien. Alt sammen skrevet i et sprog, der heftigt, nonchalant og originalt bruser…
Læs mere

Mitose

Af Kristian Byskov

Mitose

Kristian Byskovs prisvindende debutroman 'Mitose' er en fortumlet sci-fi-sump af kroppe, der tilpasser sig en ny virkelighed.  
Læs mere

Et ansigt til Emily

Af Asta Olivia Nordenhof

Et ansigt til Emily

Lille, fragmentarisk roman om Rosa og Emily og deres kærligheder, længsler og savn suppleret med en søgen efter sammenhænge og ønsket om at sætte spor.
Læs mere

Min mor siger

Af Stine Pilgaard

Min mor siger

Stine Pilgaards romandebut om et knust hjerte, Kingo og Kings, gode hensigter og moralsk opbakning er en perle af sprogligt overskud. 
Læs mere

Hannah

Af Hanne Højgaard Viemose

Hannah

Romandebut om bananer, bare bryster og barske bekendtskaber, men også om overmod og overlevelse outback - med andre ord: En backpackers bekendelser.
Læs mere

De næste 5000 dage

Af Amalie Smith

De næste 5000 dage

Digte - I seks tekstdele, der med hvert sit udtryk omfatter erindring, naturvidenskabelig og personlig iagttagelse, lyrik og fotos, undersøges forholdet mellem det subjektive…
Læs mere

Yeahsuiten

Af Theis Ørntoft

Yeahsuiten

I mange af digtene i Theis Ørntofts debut-digtsamling, ’Yeahsuiten’, bevæger jeg’et sig gennem landskabet som en slags overskudsagtig flaneur. Det går ind og ud af rum, fyrer af…
Læs mere

Efter Rosinen

Af Louise Øhrstrøm

Efter Rosinen

Velskrevet debutroman om sorgen ved at miste et barn og modet til at leve videre
Læs mere

The border breaking bunch

Af Maja Magdalena Swiderska

The border breaking bunch

En historie om erindring, flugt og nedarvede traumer, en historie om at krydse indre og ydre grænser og ikke mindst om sprog og fremmedhed
Læs mere

Føtexsøen

Af Lone Aburas

Føtexsøen

Lene har en egyptisk far og en dansk mor, så hendes barndomserindringer er lidt anderledes -  Det er hendes dagligdag til gengæld ikke, hun er kassedame i Føtex og har en drøm…
Læs mere

Vandel

Af Jacob Berner Moe

Vandel

Kleptomani, 3. generationsbrugsuddeler og elskerinde søges er et par af de ord, der kan sættes på denne sprudlende debutroman.
Læs mere

Trods

Af Meghan D. Jakobsen

Trods

Fortælleren, en ensom gammelklog pige, lever et specielt liv med sin amerikanske, psykisk ustabile mor. Bedste venner er en tøjdukke, en gammel professor og bondens ko. Men hun er…
Læs mere

Jelne

Af Henriette E. Møller

Jelne

Stilsikker og meget velskrevet romandebut om pigen, der drog ud for at finde sig selv, sin fortid og sandheden om sin mors død. Fem stjerner – mindst!  Vinder af Bogforums…
Læs mere

Find Holger Danske

Af Maja Lee Langvad

Find Holger Danske

Digte, tekster, spørgeskemaer og autentiske attester, som tilsammen kaster et humoristisk og tænderskærende ironisk lys over det at være dansk, når man er adopteret fra Korea.
Læs mere

Kalak

Af Kim Leine

Kalak

Kim Leines debut er en umådelig barsk og livsbekræftende erindringsroman i sproglig verdensklasse. Læs bogen inden filmen.
Læs mere

Nyhed