22 jan.24

Bogliste

Det socialt skæve samfund

Bøger på listen

Myrna

Af Michael Enggaard

Myrna

Michael Enggaard indfanger både vrangsiden af det moderne København og halvfemsernes kriminelle Vesterbro med sit præcise sprog. Frisørens hævn er socialrealisme til tiden.
Læs mere

Snydt ud af næsen

Af Thomas Korsgaard

Snydt ud af næsen

I Korsgaards version af Provins med stort P har alle ondt i maven - voksen og barn, rig og fattig, karakter og læser. 
Læs mere

Betonhjerter

Af Sara Rahmeh (f. 1985)

Betonhjerter

Sara Rahmeh har kastet meget kærlighed ind i sin roman, som nedbryder fordomme om boligblokke og barrierer mellem etniciteter.
Læs mere

Strøm

Af Michael Holbek

Strøm

Michael Holbeks debutroman er et sympatisk og stolt tidsportræt af en håndværkerfamilies uindfriede, knuste og realiserede drømme.
Læs mere

Vindueskiggeren

Af Erling Jepsen (f. 1956)

Vindueskiggeren

Årets Erling er et vidunderligt og absurd eksempel på, hvor svært det er at være ung mønsterbryder og kunstnerspire uden netværk. Erling Jepsen, når han er bedst. 
Læs mere

Nøjsomheden

Af Stine Askov

Nøjsomheden

Stine Askovs velskrevne roman går helt tæt på det autentiske og mangfoldige miljø i Nøjsomheden. Skævheden i samfundet er udtalt, og snobberiet får en velplaceret lammer.
Læs mere

Habibi

Af Sebastian Bune

Habibi

Bunes barske roman om en ung, der forsøger at frigøre sig fra en voldelig opvækst, er hjerteskærende virkelighedsnær. Stærk indignation og vrede bølger efter læsningen.
Læs mere

Tema

Tema

Klassesamfundet

En strøm af aktuelle bøger sætter på ny spot på klassesamfundet og giver os personlige fortællinger fra det ulige samfund.
Læs mere