26 nov.20

Bogliste

Årets bedste lyrik 2020

Bøger på listen

Mit smykkeskrin

Af Ursula Andkjær Olsen

Mit smykkeskrin

Mit smykkeskrin er på én gang fyldt med tab, sorg, gaver og værdier. En tung halskæde med syv led, som både forfatter og læser kan bære med smerte og stolthed.
Læs mere

Lyden af skyer

Af Pia Tafdrup

Lyden af skyer

Endnu engang kortlægger Tafdrup verden gennem sine digte - og denne gang lægger hun øret til eksistensens pulsslag og sorterer alle verdens lyde. 
Læs mere

Moloch : en fortælling om mit raseri

Det er hårdt at læse sig igennem en djævleuddrivelse, men flere ting gør det muligt; Fauths eminente sprog-kommando og hans sans for at sætte de rette ord i den rette…
Læs mere

I dag skal vi ikke dø

Af Louise Juhl Dalsgaard

I dag skal vi ikke dø

På rekordtid har Louise Juhl Dalsgaard skrevet og udgivet en digtsamling om coronakrisen. Digtene er i nuet, hvor tiden står stille og ensomheden er en negl, der vokser.
Læs mere

Står på tæer under vand

Af Daniel Boysen (f. 1986)

Står på tæer under vand

Sjældent har en formaning om at vi skal huske at sætte pris på vores klode og være nærværende i vores relationer været så behagelig at læse.
Læs mere

Vadehave

Af Peter Laugesen (f. 1942)

Vadehave

Vadehavet kan tydeligt fornemmes i Laugesens værk; det store udsyn, den høje himmel og rummeligheden. Nye digtlæsere kan begynde her.
Læs mere

Omkring floden Han

Af Joan Rang Christensen

Omkring floden Han

Én af årets absolut bedste digtsamlinger kredser om adoption, racisme og krig i et drømmende og hårdt univers.
Læs mere

Tema

Tema

Årets bedste bøger 2020

Her er redaktionens udvalg af årets bedste bøger. Der stilles store spørgsmål: om at være menneske i en dilemmafyldt opvækst, om at tage ansvar under katastrofer og samfundskriser og om modet til at finde accept i livet, kærligheden og kunsten.
Læs mere

Artikel

De bedste oversatte bøger 2020

Litteratursidens redaktion har samlet vores bud på de bedste udenlandske bøger fra året der rinder ud. Vilde, rå og rystende beretninger omkranses af smuk poesi og skarpe portrætter.
Læs mere