12 maj.23

Bogliste

Biografisk fiktion om historiske skikkelser

Bøger på listen

Bedrageren

Af Zadie Smith

Bedrageren

Zadie Smith bevæger sig tilbage til victoriatidens England, hvor historiske personer diskuterer tidens brydninger, forfald og katastrofale historiske traumer. 
Læs mere

Pio

Af Kristian Himmelstrup

Pio

I Kristian Himmelstrups romanbiografi fremstår socialdemokratiets fader Louis Pio som både visionær pioner, fantast og forræder.
Læs mere

Grevinden

Af Henriette Rostrup

Grevinden

Storslået roman baseret på den sande og utrolige historie om den danske kvinde Angelica Pierri og hendes stormomsuste liv fra opvækst i fattigdom til grevindetitel.
Læs mere

Tullias verden

Af Kerstin Ekman

Tullias verden

Tullia hvisker fra sin verden i det antikke Rom. Kerstin Ekman lytter, giver hende stemme og forener kvinder på tværs af tid og sted.
Læs mere

Den inderste kerne

Af Lotte Kaa Andersen

Den inderste kerne

Interessant biografisk roman om Inge Lehmann, der blev kendt for sin opdagelse af jordens inderste kerne, men kæmpede for at blive anerkendt som kvindelig forsker.
Læs mere

Kvinden der samlede verden

Marie Hammer var en af det 20. århundredes mest betydningsfulde videnskabskvinder, og i Eva Tinds formfuldendte roman rulles hendes liv og virke ud for den måbende læser.
Læs mere

Damen med den bemalede hånd

Af Christine Wunnicke

Damen med den bemalede hånd

Hindiuistiske guder, stjernebilleder og forestillinger om det lykkelige Arabien tørner sammen i to mænds møde på den indiske ø Elephanta i morsom og poetisk historisk roman.
Læs mere

Margrete I

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I

Anne Lise Martstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk og detaljerigt psykologisk portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.  
Læs mere

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere