27 feb.23

Bogliste

7 gode klimabøger du kan lytte til på eReolen

Bøger på listen

Rosarium

Af Charlotte Weitze

Rosarium

Realisme, myte, videnskab og fantasi forenes i Weitzes slægts- og klimaroman om en ny menneskelig livsform med planteegenskaber.
Læs mere

Havbrevene

Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Havbrevene

En følsom korrespondance mellem de to søstre, Atlanterhavet og Middelhavet. Bogen er et lille kunstværk, der taler til læseren i både ord og illustrationer.
Læs mere

Trold

Af Rasmus Daugbjerg

Trold

I Rasmus Daugbjergs ’Trold’ bløder menneskene og naturen om kap i en grum fortælling om magtbegær, tankeløse ugerninger og straf.
Læs mere

Efter solen

Af Jonas Eika

Efter solen

Med denne novellesamling står det fuldstændig klart, at Jonas Eika er miljøtegningens og væskernes mester.
Læs mere

Vågent

Af Mirian Due (f. 1982)

Vågent

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.
Læs mere

Solar

Af Theis Ørntoft

Solar

Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!  
Læs mere

Zombierådhus

Af Pablo Llambías

Zombierådhus

Absurd og vedkommende. Zombierådhus er danmarkshistorie fortalt fra det atomkrigsramte år 2097 og portrætterer med underspillet humor en velfærdsstat i ruiner.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere