Bog

Størst af alt : om kærlighedens natur

Af (
2020
)

Anmeldelse

Størst af alt : om kærlighedens natur af Lone Frank

10 sep.20

Tankevækkende undersøgelser af kærlighedens væsen udfolder sig parallelt med forfatterens personlige kærlighedshistorie i fremragende bog.

Da forfatteren alt for tidligt mister sin mand til kræften, går hun først helt i stå, men beslutter efter en tid at undersøge, hvad kærlighed i virkeligheden er, og hvad det betyder at miste den.

Lone Frank er videnskabsjournalist af den bedste klasse og har tidligere i bøger, foredrag, artikler og meget mere formidlet vanskeligt stof på en tilgængelig måde. Det gør hun så sandelig også her, hvor hun ved hjælp af en række videnskaber prøver at indkredse kærlighedens lidt mystiske væsen.

Vi kommer godt omkring biologien og forskningen i fx de enzymer, der sættes i gang, når de store følelser tager over. Vi er omkring forskellige former for kærlighed fra de bånd, der knyttes mellem børn og forældre (og tankevækkende: mest mellem mor og barn. Mænds involvering er historisk meget nyt og mest i vore kulturer), kærlighed mellem partnere, kærlighed til ting som kunst og religion og meget mere.

En rød tråd gennem bogen er Lone Franks samtaler med en psykolog, Asger Neumann, der også er meget interesseret i kærlighedens væsen. Samtalerne har næsten form af terapi og er meget selvudleverende. Forfatteren bruger sit eget liv på at beskrive en række af de teoretiske analyser i bogen. Hun er hudløst ærlig, uden at bogen af den grund bliver privat. Det er nærmere modsat, hun bruger sig selv til at almengøre noget af det svære stof.

Som erfaren videnskabsjournalist kan Lone Frank dels trække på et stort internationalt netværk og dels opsøge relevante forskere verden rundt, så vi bliver præsenteret for den fremmeste forskning. 

Jeg anbefaler på det varmeste bogen, der også byder på en forklaring på, hvorfor vi har meget mere til fælles med den amerikanske ørkenstudsmus end med dens dens fætter bjergstudsmusen.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
48658539
ISBN
9788740053173
Antal sider
292

Tema

Tema

Årets bedste bøger 2020

Her er redaktionens udvalg af årets bedste bøger. Der stilles store spørgsmål: om at være menneske i en dilemmafyldt opvækst, om at tage ansvar under katastrofer og samfundskriser og om modet til at finde accept i livet, kærligheden og kunsten.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer