04 apr.24

Bogliste

Klimalitteratur

Bøger på listen

Blå koral - tys tys dollar

Af Peter-Clement Woetmann

Blå koral - tys tys dollar

Det er ikke så få af tidens største spørgsmål, der bliver vendt på relativt få sider i Peter-Clement Woetmanns rørende og rammende, morsomme og skræmmende stykke dramatik.
Læs mere

Sværmen

Af Frank Schätzing

Sværmen

Skræmmende realisme og actionfyldt spænding forenes i tysk science fiction epos, der sætter menneskets rolle på Jorden i perspektiv. 
Læs mere

Evigt i tiden

Af Jens Smærup Sørensen

Evigt i tiden

Smærup Sørensen viser sig igen som en litterær dirigent, der mestrer sprogets instrumenter med en beundringsværdig selvfølgelighed.
Læs mere

Eden

Af Auður Ava Ólafsdóttir

Eden

Auður Ava Ólafsdóttir har med sit charmerende, håbefulde univers og florlette sprog skrevet en roman, der lyser og lever i hænderne på læseren.
Læs mere

Landsyge : en fortælling

Schultz fremmaner med sine klimabekymringer og eksistentielle krise en essayistisk bog, der taler til hovedet, men knap så meget til hjertet.
Læs mere

Spræng fabrikken

Af Malte Tellerup (f. 1989)

Spræng fabrikken

Malte Tellerup giver et symbolsk, men også realistisk, bud på klimaaktivisme i sin yderste konsekvens.
Læs mere

Ulvespring af Kerstin Ekman

Kerstin Ekman leverer et relevant og bevægende indspark om natur og bæredygtighed i fortryllende roman om aldring, eksistentiel tvivl og livslang kærlighed.
Læs mere

Jordisk

Af Theis Ørntoft

Jordisk

I Theis Ørntofts stort anlagte klima- og kapitalismekritiske slægtsroman har både de menneskelige relationer og forbindelsen til naturen alligevel en jordisk chance.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere