17 apr.22

Bogliste

Økopoesi

Bøger på listen

Bøgetid

Af Nanna Storr-Hansen

Bøgetid

Nanna Storr-Hansen skriver med et kraftfuldt bundtræk, der lige lovlig økopolitisk forbinder moseligenes stenalder med vores senmoderne tid.
Læs mere

Arkhticós dolorôs

Af Jessie Kleemann

Arkhticós dolorôs

Den flerstemmige grafiske poesi rummer en spørgende undren og en dramatisk opsang om klimakrisen, geopolitisk magtspil og en tung arv i Grønland.
Læs mere

Teotwawki

Af Lars Skinnebach

Teotwawki

Tilbage fra fremtiden. Det er sjældent, man sidder med en bog, som man ved bliver en klassiker, en bibel, om 20, 30 eller 100 år. Skinnebach er en seer af guds nåde.
Læs mere

Vågent

Af Mirian Due (f. 1982)

Vågent

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.
Læs mere

1,7 tipping point

Af Silja E. K. Henderson

1,7 tipping point

Silja E.K. Henderson har skrevet et nyskabende og meget aktuelt værk, der tager fat i flygtningekrisen og aktuelle miljøpolitiske diskussioner.
Læs mere

Digte 2014

Af Theis Ørntoft

Digte 2014

Theis Ørntoft skriver apokalypsen og samfundets undergang frem, så det er en fryd for læseren.
Læs mere

Vi er her

Af Liv Sejrbo Lidegaard

Vi er her

Kærligheden, kroppen og begæret er en konkret og uafviselig realitet i digtene, men det klimakrisen, krigen og flygtningestrømmene også.
Læs mere

Står på tæer under vand

Af Daniel Boysen (f. 1986)

Står på tæer under vand

Sjældent har en formaning om at vi skal huske at sætte pris på vores klode og være nærværende i vores relationer været så behagelig at læse.
Læs mere

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere