08 sep.20

Bogliste

Fædre og sønner

Bøger på listen

Bag om min far

Af Kaspar Kaum Bonnén

Bag om min far

Titlen varsler noget problematisk; en søn, der går bag om sin far. Det er der kommet en anklagende, gribende og overvældende beretning ud af. 
Læs mere

Postkort fra Californien

Tonny Vorm har skrevet en virkelig rørende og vedkommende erindringsroman om at være far, når man selv er vokset op uden sin far.
Læs mere

Den italienske mester

Det er ikke let at være barn af en verdensberømt kunstner, og Charles liv er knyttet til faderens skæbne og skygge. Rachmann er så god en skribent, at man…
Læs mere

Et rigtigt liv

Af Katrine Marie Guldager

Et rigtigt liv

Betagende roman om en søns jagt på sin fars anerkendelse, den store kærlighed og det rigtige liv. Guldager skriver som altid mesterligt om moderne familierelationer.
Læs mere

Vælde vokse vakle visne

Af Sara Baume (f. 1984)

Vælde vokse vakle visne

Den irske debutant, Sara Baume, har skrevet en vedkommende lyrisk fortælling, der kunne foregå alle steder og til alle tider, om relationen mellem et sårbart menneske og hans hund.
Læs mere

Kort over paradis

Af Knud Romer

Kort over paradis

Historien om Romers ungdom er interessant læsning. Sidehistorierne kunne undværes.
Læs mere

De otte bjerge

Af Paolo Cognetti (f. 1978)

De otte bjerge

Stoisk ro og ubarmhjertig poesi, som et sneskred betragtet fra sikker afstand. De otte bjerge er en svimlende roman til trods for sit relativt beskedne omfang.
Læs mere

Faderen - et opgør

Af Niklas Frank (f. 1939)

Faderen - et opgør

Vrede og had er de to fremherskende følelser i sønnens opgør med sin far, som var tysk generalguvernør i det besatte Polen under 2. Verdenskrig.
Læs mere