27 jan.24

Bogliste

Fædre og sønner

Bøger på listen

Vulkanø

Af Daniel Dalgaard (f. 1987)

Vulkanø

Vulkanø er en følsom, underholdende og skarp energiudladning om at være søn og at blive far. 
Læs mere

Min fars død

Af Madame Nielsen (f. 1963)

Min fars død

Madame Nielsen skriver knugende, skønt og spruttende om at elske, foragte, forgå, fortælle og dø i en af årets bedste bøger.
Læs mere

En vej ud af tågen

Af Kristian Leth (f. 1980)

En vej ud af tågen

Kristian Leth har skrevet en fremragende og poetisk erindringsbog om at være søn af en famøs, fraværende far. Tårerne triller tungt, inden tågen letter.
Læs mere

Farskibet

Af Glenn Bech (f. 1991)

Farskibet

Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 
Læs mere

Jeg slog min far ihjel

Af Christian Dorph

Jeg slog min far ihjel

Digtkredsen udforsker tabuer om selvmord og manglende sorg efter dødsfaldet af en forælder. Dorph stiller spørgsmål, som får lov til at hænge i luften længe efter endt læsning.
Læs mere

En skidt knægt

Af Henning Jensen (f. 1943-01-05)

En skidt knægt

Henning Jensens har skrevet en både barsk og formidabel erindringroman om en barndom med en kærlig far og en dominerende mor med et vanskelligt sind.
Læs mere

Bag om min far

Af Kaspar Kaum Bonnén

Bag om min far

Titlen varsler noget problematisk; en søn, der går bag om sin far. Det er der kommet en anklagende, gribende og overvældende beretning ud af. 
Læs mere

Tema

Fædre i litteraturen

De voksne børn tager livtag med deres fædre. Én forsøger kærligt at forstå en fraværende far, mens en anden skildrer et benhårdt sammenstød.
Læs mere