Bog

Solar

Af (
2010
)

Anmeldelse

Solar af Ian McEwan

22 nov.10

For den hyldede nobelprisvinder, Michael Beard, er der ikke langt fra global anerkendelse til personlig deroute. Og hvor han fortjener det!

Med denne meget morsomme roman om en yderst intelligent kvantefysiker viser Ian McEwan igen sin formidable evne til at sætte sig ind i svært tilgængelige emner - i hvert fald for læseren - som fysik, solenergi, global opvarmning, men tillige i menneskets begærlighed og forfængelighed.
At forfatteren havde et funny bone kommer som en befriende overraskelse.

Michael Beard er en sol i sin egen verden. Som ung har han bidraget med væsentlig forskning, hvilket indbragte ham nobelprisen i fysik. Altså har vi at gøre med et højt estimeret og dannet menneske, skulle man tro.
Det forholder sig ganske anderledes!

Gennem 10 år er vi med Michael Beard rundt i verden. Han deltager i konferencer, holder taler, søger om økonomisk støtte og sætter forskningsprojekter i gang.

Ved starten af romanen er Beards kone ham utro. Hun er ulykkelig over at han selv har haft 11 affærer i de fem år de har været gift. Og det er trods alt hans femte ægteskab! Som en latterlig hanrej vil han hævne sig hvilket udløser denne ene groteske situation efter den anden. Man morer sig og forarges samtidigt, især da det lykkes ham at få en uskyldig mand dømt for mord på en studerende hvis forskning Beard har hugget fra.

Beards appetit på kvinder er enorm. Hans største problem er at holde dem i børne- og gifteafstand. Alligevel lykkes det Melissa, hans sjette kone, at snyde ham til at blive far som 58 årig.

Hverken nobelprisen, den globale opvarmning, hans nyeste energiprojekt eller hans hengivne 3-årige datter kan få hans hjerte til at briste, men noget ganske andet.

Fantastisk roman, yderst velskrevet som altid og underholdende på hver eneste side.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jan Hansen
Faustnummer
28500726
Graphic
Ida Balslev Olesen
ISBN
9788702093339
Antal sider
389

Tema

Tema

Klimalitteratur

Litteraturen udstiller de fatale konsekvenser af menneskelige handlinger og udgør samtidig en fiktiv legeplads med et indbygget refleksionsrum.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer