21 apr.20

Bogliste

Alkoholmisbrug

Bøger på listen

Bornholm-notater

Af Anders Mathias Rishøj (f. 1987)

Bornholm-notater

Sælsom debutroman om livet som alkoholmisbruger på en døgnbehandling på Bornholm udmærker sig ved skildringen af afstanden mellem mennesker.
Læs mere

Jubelidiot

Af Mikael Josephsen

Jubelidiot

Fin afslutning på Mikael Josephsens misbrugstrilogi, som også denne gang bugner af gode formuleringer, absurd humor og bidsk realisme.
Læs mere

Vi er vel helte

Af Liv Nimand Duvå

Vi er vel helte

Bomstærk debutroman om den unge kvinde Billie, hvis far er dybt alkoholiseret. Her er skam og skuffelser i rigeligt mål, men også omsorg og stor kærlighed.
Læs mere

Jeg er gråhvid

Af Bjørn Rasmussen

Jeg er gråhvid

En roman som i et Twin Peaks inspireret univers, hallucinerende og gruopvækkende kredser om temaerne psykisk sygdom, kønsidentitet, faderskab og arvesynd. 
Læs mere

Fordi ilden er vores

Af Daniel Boysen

Fordi ilden er vores

En enkel, smuk og ikke mindst meget rørende fortælling om at vokse op på trods og midt i en masse, der er så forkert.
Læs mere

Sortedam

Af Sissel Bergfjord

Sortedam

Opvæksten med en alkoholiseret mor trækker smertefulde spor ind i voksenverdenen for Sigrid, som venter sit første barn.
Læs mere

Begyndere

Af Raymond Carver

Begyndere

Mere end 20 år efter Raymond Carvers død udkommer nu den novellesamling, som grundlagde det berømte forfatterskab – vel og mærke i den udgave som Carver havde tænkt sig.
Læs mere

Svinestierne

Af Susanna Alakoski

Svinestierne

Pigen Leena fortæller solidarisk, usentimentalt og stærkt om livet i det splinternye sociale boligbyggeri i Ystad. Filmatiseret i 2010 af Pernille August.
Læs mere