15 apr.23

Bogliste

Alkoholmisbrug

Bøger på listen

Linneas bog

Af Mikael R. Lindholm (f. 1961)

Linneas bog

Gribende roman om tilværelsen i Finland, Sverige og Danmark omkring Anden Verdenskrig med finlandssvenskeren Erik og hans familie og tiltagende alkoholmisbrug i centrum. 
Læs mere

Ædru

Af Jesper Stein

Ædru

Jesper Stein fortsætter sin forsoning med fortiden i bevægende og universel roman om at træde ud af afhængighedens skygge og mærke sig selv og livet i ædruelighedens klare lys.
Læs mere

Bar

Af Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

Bar

Kristian Ditlev Jensen sætter i sin kontrafaktiske roman ord på konsekvenserne af det livsvalg, hvor alkoholen vælges til og livet vælges fra.
Læs mere

Sjuft

Af René Fredensborg

Sjuft

Autofiktiv roman om et kompliceret far-søn-forhold, der rækker fra Vamdrup til Filippinerne, hvor faren lever efter devisen: Fadøl, fisse og fast arbejde. 
Læs mere

Glem mig

Af Alex Schulman

Glem mig

Stærk og rørende selvbiografisk roman om at vokse op i skyggen af sin mors alkoholmisbrug og samtidig nære en grænseløs kærlighed og loyalitet til hende.
Læs mere

Shuggie Bain

Af Douglas Stuart

Shuggie Bain

En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.
Læs mere

Mig ejer ingen

Af Åsa Linderborg

Mig ejer ingen

'Mig ejer ingen' er en fremragende biografisk roman om pigen Åsa, der vokser op med sin far i 1970'ernes Sverige. Originaludgave: 2008
Læs mere

Rampen

Af Jesper Stein

Rampen

Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.
Læs mere

Tema

Tema

Druk

I den aktuelle kunst finder vi hele spektret fra den socialt accepterede drukkultur til det destruktive misbrug. Flere forfattere gør op med myten om den drikfældige kunstner.
Læs mere