Bog

Africana - rejseroman

Af (
2019
)

Anmeldelse

Africana af Thomas Boberg

25 jun.19

Boberg er den nysgerrige rejsende, der vil ind under huden på ukendte lande og civilisationer. En meget anbefalelsesværdig rejseroman med skildringer af den politiske virkelighed og dagligdagen.

Journalisten Rebecca Bannor-Addae har lavet en større reportage med Thomas Boberg om Sydamerika for Radio 24syv. Da de senere danner par, beslutter de at udforske især Etiopien og Vestafrika, hvor Rebeccas far stammer fra.

Sammen og hver for sig har parret besøgt Etiopien i 2013, 2016 og 2017-18 samt Gambia i 2018. Bogen har karakter af en række rejseessays – flest af Boberg, men især i Gambia interviewer Bannor-Addae en række unge mænd, der alle har forsøgt at flygte til Europa, om deres ture gennem ørkenen til Libyen, hvor de fleste franarres alt, mishandles, afpresses for alligevel at ende hjemme igen.

Boberg er mere den nysgerrige rejsende, der vil ind under huden på de ukendte lande og civilisationer. Han opsøger en række indfødte på rejser rundt i de to lande og kommer i kontakt med mange kulturer. Han tager også to længere vandreture i Etiopien med forfatteren og fænomenet Madame og senere kollegaen Theis (sikkert Ørntoft). Madame sætter i den grad Bobergs ro og tolerance på store prøvelser.

Det er langt fra traditionelle rejsebøger, der forsøger at sælge landene til os andre, for det er absolut ikke luksuiøse forhold, parret lever under. I stedet er det meget interessante skildringer af både den politiske virkelighed og dagligdagen blandt et utal af forskellige mennesker.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
46182367
ISBN
9788702255515
Antal sider
437

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer