16 okt.21

Bogliste

Grønland

Bøger på listen

Efter åndemaneren

Kim Leine sætter punktum for sin storslåede trilogi om Grønland med et tredje bind, der emmer af overskud og fortællelyst.
Læs mere

Blomsterdalen

Af Niviaq Korneliussen

Blomsterdalen

Blomsterdalen er en vanvittig smuk og grum roman om selvmord blandt Grønlandske unge. En vigtig bog, der tager plads i sin læser og bør skabe debat.
Læs mere

Tabita

Af Iben Mondrup

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Læs mere

Kvinden med dødsmasken

Af Mads Peder Nordbo

Kvinden med dødsmasken

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer et stort kendskab og kærlighed til Grønland.
Læs mere

Ivalu

Af Morten Dürr

Ivalu

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.
Læs mere

Homo sapienne

Af Nviaq Korneliussen

Homo sapienne

Det er svært ikke at lade sig bevæge af Niviaq Korneliussens rå men alligevel porøse debutroman om fem unge grønlænderes liv.
Læs mere

Rød mand/Sort mand

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.
Læs mere

Profeterne i Evighedsfjorden

Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland. Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2013.
Læs mere