Bog

Grevinden

Af (
2022
)

Anmeldelse

Grevinden

23 nov.22
AfPia Bechmann
Skribent

Storslået roman baseret på den sande og utrolige historie om den danske kvinde Angelica Pierri og hendes stormomsuste liv fra opvækst i fattigdom til grevindetitel.

Henriette Rostrup er en fantastisk formidler af kvindeliv med skarpe og levende persontegninger og interessante miljøer, som alt i alt bare gør, at man er virkelig godt underholdt.

Historien om Angelica Evans, født Pierri - også kendt som Grevinden af Bagsværd – er både fortællingen om en foranderlig tid i historien domineret af mænd, udvandrereventyr og imperialistisk tankegang til et dramatisk portræt af en usædvanlig kvinde og hendes eventyrfyldte, men samtidigt tragiske liv.

Angelica Evans levede fra 1870-1914. Hun blev født ind i fattigdom, men giftede sig senere til stor formue og adelstitel og blev én af Europas rigeste kvinder. En for datiden opsigtsvækkende og selvstændig kvinde, der rejste verden rundt og formåede at møde store personligheder som Mark Twain og Dronning Victoria. Men skæbnen vil, at hun mister alt, herunder sit livs kærlighed og det smukke hjem lystslottet Aldershvile ved Bagsværd Sø.

’Grevinden’ er en dramatisk, farverig og ikke mindst spændende roman om et stykke Danmarks- og kvindehistorie, der løfter sløret for mysteriet om Angelica Evans, det liv hun levede og de valg hun tog for sin egen og ikke mindst datterens skyld, en datter som hun havde et kompliceret forhold til.

’Grevinden’ falder flot ind i stimen af exofiktion om historiske personer og særligt de glemte kvinder, hvis historie sjældent eller aldrig tidligere er blevet fortalt i et skønlitterært format. 

Bogdetaljer

Forlag
People's
Faustnummer
134129026
ISBN
9788772387000
Antal sider
658

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser