Profil
AfJette S. F. Holst

Medlem i

12 år 5 måneder
Bibliotekar på Horsens Bibliotek. Læser meget blandet lige fra gode gys over historiske romaner til science fiction og chick lit.

Seneste anmeldelser af Jette S. F. Holst

Hov, et egern! : forstå psykologien bag din digitale tjekkeadfærd - og få gode ideer til at ændre den

Anders Colding-Jørgensens bog om psykologien bag vores digitale adfærd er en letlæst og tankevækkende læseoplevelse uden løftede pegefingre.

Ivalu

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.

Overleveren

Jeg var kong Knuds mand, og efter hans død knyttede jeg min skæbne til jarl Godwin af Wessex. I en menneskealder kæmpede han og jeg for England. For at holde landet samlet og…

Jeg er Sif

For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag,…
q

Andet indhold af Jette S. F. Holst

 • Artikel

  Horror på krimimessen – interviews

  Interviews med Henrik S. Harksen, Steen Langstrup og Mathias Clasen.

  Krimimessen i Horsens står lørdag eftermiddag d. 4. april i gysets tegn. I den forbindelse har jeg fået lov til at lave et mini mail-interview med tre af deltagerne.

  Henrik S. Harksen:

  Vil du kort præsentere dig selv og din forbindelse til horrorgenren?

  Læs mere
 • Artikel

  Horror på Krimimessen – en nørds bekendelser

  Jeg elsker gys! Og da jeg er en voksen kvinde, får jeg ofte lidt underlige blikke, når jeg afslører denne ”last”. Heldigvis er jeg ikke alene om min fascination, og på Krimimessen i Horsens kan jeg få afløb for den lørdag eftermiddag, hvor der står gys og gru på programmet.

  Læs mere
 • Artikel

  Kan horror virkelig være litteratur?

  I Danmark betragtes horror ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  I Danmark læses der mange krimier, ligesom blodige spændingsromaner og seriemorderthrillers glider ned i en lind strøm. Men ændres genren til horror (som mange herhjemme kalder gys), så vil langt de fleste betakke sig for at læse så meget som en linje. Herhjemme betragtes horror nemlig meget ofte som enten noget kun for børn eller som en underlødig genre med fokus på blod og monstre.

  Læs mere
 • Blog

  Stephen King – mine fem bedste læseoplevelser

  Jeg har været fan af Stephen King, siden jeg læste min første bog af ham som teenager. Det var romanen ”Slutspil”, som jeg læste en varm sommerdag, men alligevel fik kuldegysninger af, og som gentagne gange fik mig til at kigge over skulderen under læsningen for lige at sikre mig, at jeg stadig var alene.

  Læs mere
 • Slægtsromaner fra Vesten

  Døtrene fra Foxcote Manor

  Romantisk og historisk mysterium om mødre og døtre på et afsides engelsk landsted er en underholdende, letløbende læseoplevelse.
  Læs mere

  De rejsende

  Af Regina Porter

  De rejsende

  Usentimental og generøs slægtsroman om en sort og en hvid familie i USA fra 1950’erne til 2010 spiller på mange strenge med humor som en forsonende kraft.
  Læs mere

  Sommerfugleværelset

  Af Lucinda Riley

  Sommerfugleværelset

  En pige, hendes far og de ubrydelige bånd, der består gennem livet og døden, er omdrejningspunkterne i dette familiedrama. Velfortalt, storladen og fantastisk historie.
  Læs mere

  Søsterklokkerne

  Af Lars Mytting

  Søsterklokkerne

  Stor og medrivende nordisk slægtsroman rummer det hele: kærlighed, drama, historie og tro. 
  Læs mere

  Inden vi blev jeres

  Af Lisa Wingate

  Inden vi blev jeres

  Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.
  Læs mere

  Sønner

  Af Philipp Meyer

  Sønner

  Med afsæt i familien McCullough er denne storladne roman både en slægtshistorie om penge, magt og familie. Samtidig giver den en historisk skildring af staten Texas.
  Læs mere

  De syv søstre

  Af Lucinda Riley

  De syv søstre

  Riley har skrevet endnu en storslået historie, som er første del af en ny seriebaseret på legenden om stjernebilledet De syv søstre.
  Læs mere

  Her var en mand

  Af Jeffrey Archer

  Her var en mand

  Jeffrey Archer sætter et flot punktum i sin stærkt underholdende og dramatiske saga om familierne Barrington og Clifton.
  Læs mere

  Giganternes fald

  Af Ken Follett

  Giganternes fald

  Første bind i en planlagt trilogi om det 20. århundrede. Bogen er bygget op omkring konflikterne før og under 1. verdenskrig og tager udgangspunkt i fem meget forskellige familier.
  Læs mere

  Huset ved nattens ende

  Af Catherine Banner

  Huset ved nattens ende

  Fantastisk fortælling om en familie gennem et turbulent århundrede på en lille ø på kanten af Europa.
  Læs mere

  Mussolini-kanalen

  Af Antonio Pennacchi

  Mussolini-kanalen

  Farverig og fandenivoldsk familiekrønike for italofile og historienørder. Bag den veloplagte fortællestil gemmer sig en gribende beretning om bøndernes vilkår før, under og efter…
  Læs mere

  Alt bliver oplyst

  Af Jonathan Safran Foer

  Alt bliver oplyst

  En tragisk, komisk, sprudlende russisk-jødisk roman, skrevet af en helt ung amerikaner. 
  Læs mere

  Flugten til Amerika

  Af Irene Dische

  Flugten til Amerika

  En dejlig, livsbekræftende roman om familien Rother fortalt af den bramfrie mormor, som må flygte fra Tyskland til USA med sin jødiske mand under Hitlers regime.
  Læs mere

  Hr. Isakowitz' skat

  Af Danny Wattin

  Hr. Isakowitz' skat

  Barsk og sørgmunter roman om en rejse fra Sverige tilbage til familiens jødiske rødder i Tyskland og Polen.
  Læs mere

  I tider med aftagende lys

  Slægtsroman, som over fire generationer og store historiske begivenheder beretter om den tysk-russiske familie Umnitzer, som vender hjem til det nye DDR for at være med til at…
  Læs mere

  Løgn og trolddom

  Af Elsa Morante

  Løgn og trolddom

  Morantes klassiker om den unge Elisa, som mister sin adoptivmor og begynder at fortælle familiens livshistorie. Denne syditalienske krønike er en læseerfaring af de store.
  Læs mere

  Alt må vige for natten

  Af Delphine de Vigan

  Alt må vige for natten

  I 2008 begik Delphine de Vigans mor selvmord. ’Alt må vige for natten’ er et sublimt romanportræt af en skrøbelig kvinde skrevet af en datter, der prøver at finde årsagerne.
  Læs mere

  En sang fra fortiden

  Af Katherine Webb

  En sang fra fortiden

  Smuk, gotisk og levende kærlighedsroman, som ganske langsomt kryber ind under huden på sin læser og fortæller en rørende historie om kunst og forbudt og fornægtet kærlighed.
  Læs mere
 • Science Fiction - udenlandsk

  Klara og solen

  Af Kazuo Ishiguro

  Klara og solen

  Kazuo Ishiguro seneste genistreg er en varm fortælling om unikt venskab, individets værdi og de yderste konsekvenser af kunstig intelligens.
  Læs mere

  Orbital 1: Nærkontakt

  Af Sylvain Runberg

  Orbital 1: Nærkontakt

  Orbital er en af de seneste år største europæiske science fiction-succeser og af mange betragtet som en moderne arvtager inden for space opera efter Linda og Valentin.
  Læs mere

  En picnic i vejkanten

  Af Arkadij N. Strugatskij

  En picnic i vejkanten

  Science fiction. Aliens besøger jorden, men smutter igen uden at tage kontakt til menneskene. "Besøgelsen" efterlader en række ubeboelige zoner med underlige fysiske…
  Læs mere

  Realityspillet 2052

  Af Lars Mæhle

  Realityspillet 2052

  Science fiction. Fem unge sendes ud på en isoleret ø, for - i kamp mod hinanden og naturen - at finde svar på hvordan klimaforandringerne kan stoppes
  Læs mere

  Armada : spillet om Jorden

  Science fiction. Zack spiller computerspil og elsker science fiction. En dag ser han en ufo uden for vinduet i skolen. Rumskibet ligner de fartøjer, han skyder på i computerspillet…
  Læs mere

  Udslettelse

  Af Jeff VanderMeer

  Udslettelse

  Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X.
  Læs mere

  Sølvvinden

  Af Nina Allan

  Sølvvinden

  Science fiction noveller om de store fysiske ofre, der må bringes for dem, der vil rejse ud i rummet – og det psykiske pres der bliver lagt på dem der bliver tilbage Efterord…
  Læs mere

  Gylden søn

  Af Pierce Brown

  Gylden søn

  Darrow har infiltreret den Gyldne Elite og står nu overfor hans livs valg med enorme konsekvenser til følge. Revolutionens tid er nær.
  Læs mere

  Rød opstand

  Af Pierce Brown

  Rød opstand

  På Mars slutter minearbejderen Darrow sig til en gruppe oprørere for at nedkæmpe eliten, der i århundreder har holdt hans folk som slaver, og han hives ind i et langt større…
  Læs mere

  Søheste på Mars

  Af Pat Cadigan

  Søheste på Mars

  Samling af seks science fiction-noveller, hvor fællestrækket er undergenren cyberpunk; Fortællinger som sætter spørgsmålstegn ved mennesket og dets forhold til teknologien og…
  Læs mere

  Patience

  Af Daniel Clowes

  Patience

  I 2012 dør den gravide kvinde Patience; Hendes kæreste Jack sigtes for mordet, men løslades efter et år; Så springer handlingen til år 2029, hvor Jack får fat i noget, der gør…
  Læs mere

  Dark Matter

  Af Blake Crouch

  Dark Matter

  ”Er du lykkelig i dit liv?”.Det er det sidste spørgsmål, Jason Dessen hører, inden han mister bevidstheden. Inden han vågner fastspændt, omringet af folk i sikkerhedsdragter. Inden…
  Læs mere

  I kamp mod tiden

  Af Ben Elton

  I kamp mod tiden

  Den berømte eventyrer og tidligere elitesoldat Hugh ’Guts’ Stanton rejser tilbage i tiden til 1914; Hans mission er at forhindre mordet på ærkehertug Franz Ferdinand – det mord,…
  Læs mere

  Blår

  Af Hugh Howey

  Blår

  Bag den kryptiske titel gemmer sig en forunderlig og fantastisk Science Fiction historie.
  Læs mere

  Darlah

  Af Johan Harstad

  Darlah

  Et par år ude i fremtiden. NASA udskriver en konkurrence, hvor tre teenagere kan komme med en ekspedition til månen. Men alt er ikke som det skal være på månen, og snart…
  Læs mere

  Hvad Fluffy vidste

  Af Niels Dalgaard Lise Andreasen

  Hvad Fluffy vidste

  16 science-fiction noveller, med katte i hovedrollerne - Katte, der taler; katte, der bestemmer; katte, der rejser i tid og rum
  Læs mere

  Nano kommer til Clifford Falls

  Science fiction-noveller. Børn, der ikke behøver at sove. Nanoteknologi, der gør menneskeligt arbejde unødvendigt. Og gamle mennesker, der oplever noget mystisk på plejehjemmet.
  Læs mere

  Illuminae

  Af Amie Kaufman og Jay Kristoff

  Illuminae

  En samling af hackede og fortrolige filer, mails, afhøringer og interviews, som tilsammen beskriver baggrunden for den hemmelige krig mellem to megakoncerner.
  Læs mere

  Solaris

  Af Stanislaw Lem

  Solaris

  Dr. Kevin ankommer til rumstationen, der svæver om planeten Solaris. Solaris består af et stort hav, der tilsyneladende har en bevidsthed. 
  Læs mere

  Under mars

  Af Paul J. McAuley

  Under mars

  Science fiction-noveller, der præsenterer et bredt spekter af science fiction-genrer; Her er rumrejser, kontrafaktiske historiefortællinger, space opera, nano- og bioteknologi i…
  Læs mere

  Hvem er bange for Wolf 359?

  10 noveller hvor man møder kæmpe rumstationer, kunstig intelligens, kosmologi, eventyr, krige, udenjordiske væsner og meget andet godt
  Læs mere

  Sandkonger

  Af George R. R Martin

  Sandkonger

  Fire science fiction-noveller, der foregår langt ude i fremtiden. Menneskeheden har for længst spredt sig ud i rummet
  Læs mere

  Sejlvæveren

  Af Muffy Morrigan

  Sejlvæveren

  Tristan Væver og hans ven, dragen Fenfyr, kommer på en særdeles farefuld færd med Laugets største rumsejlskib "Winged Victory"; Og hvem ombord kan de stole på?
  Læs mere

  Tidsparken

  Af Christopher Priest

  Tidsparken

  Science fiction noveller - bl.a. om forsøg på komme overens med et univers hvor tiden ikke opfører sig sådan som vi er vant til Med efterord af Niels Dalgaard  
  Læs mere

  Orbital 1: Nærkontakt

  Af Sylvain Runberg

  Orbital 1: Nærkontakt

  Orbital er en af de seneste år største europæiske science fiction-succeser og af mange betragtet som en moderne arvtager inden for space opera efter Linda og Valentin.
  Læs mere

  Ildkamp

  Af Brandon Sanderson

  Ildkamp

  I det tidligere Manhattan, der nu hedder "Babylon Genopført", er helten David Charleston efter at have dræbt den magtfulde episke Stålhjerte del af den menneskelige befrielseshær…
  Læs mere

  Stålhjerte

  Af Brandon Sanderson

  Stålhjerte

  Science fiction dystopi for unge og voksne. Første bind i bestseller-trilogien lægger op til en særdeles interessant blanding af et superhelteunivers og et post-apokalyptisk…
  Læs mere

  Station 11

  Af Emily St. John Mandel

  Station 11

  20 år efter en influenzaepidemi har dræbt de fleste mennesker, rejser en teater- og musiktrup rundt blandt småbyer og enklaver ud fra tanken om, at det ikke er nok at…
  Læs mere

  Den Store Science Fiction-bog

  Dette overflødighedshorn af en bog er redigeret ud fra ét princip: Den skal være fyldt med gode historier. Der er 22 af dem, og de spænder fra nogle af genrens ikoniske tekster fra…
  Læs mere

  Ranx

  Af Stefano Tamburini

  Ranx

  Den voldsomme og satiriske kulttegneserie var forud for sin tid, og Ranx har både revolutioneret måden at lave tegneserier på og inspireret til hele den såkaldte Cyberpunkbølge.
  Læs mere

  Langsomme fugle

  Af Ian Watson

  Langsomme fugle

  Noveller, der undersøger, hvad det vil sige at være menneske, hvad sprog er, og hvorfor der til stadighed er vold og krig i verden
  Læs mere

  The Martian

  Af Andy Weir

  The Martian

  Mars har altid været en foretrukken skueplads for science fiction. Denne amerikanske bestseller om en strandet astronaut på den røde planet placerer sig smukt i forlængelse af de…
  Læs mere

  Tidsmaskinen og Tidens argonauter

  Hovedpersonen "Den Tidsrejsende" rejser langt frem i tiden til ca år 802000 hvor menneskehedens udvikling har resulteret i de to arter, de fredelige eloi og de kødædende og…
  Læs mere

  Den sidste stjerne

  Af Rick Yancey

  Den sidste stjerne

  Kampen mod de invaderende aliens går ind i den allersidste fase. Den bliver blodig og det er til det sidste svært at skelne hvem der er venner og hvem der er fjender.
  Læs mere
 • Nye graphic novels og tegneserier

  Et fristed på engen

  Af Sean Karemaker

  Et fristed på engen

  Forfatteren fletter legende og opfindsomt detaljerede tegninger og ord sammen i en blændende smuk fortælling om moderens barndomstid på et børnehjem i Esbjerg.
  Læs mere

  Forår i Tjernobyl

  Af Emmanuel Lepage

  Forår i Tjernobyl

  En dokumentarisk beskrivelse af et kunstnerbesøg på Ukraines største turistattraktion. De smukke tegninger og overvejelser efterlader et uudsletteligt indtryk.
  Læs mere

  En frivillig død

  Af Steffen Kverneland

  En frivillig død

  Gribende og personlig graphic novel fra norske Steffen Kverneland, der fortæller om sin barndom med en far, der endte med at begå selvmord.
  Læs mere

  Døden

  Af Halfdan Pisket

  Døden

  Halfdan Piskets enestående streger skaber i hans nyeste grafiske værk ’Døden’ et glædesløst univers med døden som en altoverskyggende røst.
  Læs mere

  I morgen bliver bedre - Dronningen

  Anden del af Karoline Stjernfelts imponerende tegneserie om trekantsdramaet mellem Christian den 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee skuffer ikke.
  Læs mere

  Hvad nu hvis - - fantasien tager magten

  Af Fred Duval og Jean-Pierre Pécau

  Hvad nu hvis - - fantasien tager magten

  Tegneserien er flot og farverig og tager udgangspunkt i urolighederne i Frankrig i 1968 og indeholder fantastiske tegninger af Paris.
  Læs mere

  Resten af verden

  Af Jean-Christophe Chauzy

  Resten af verden

  Skræmmende dystopi i tegneserieform er både fængende, flot og troværdig. 
  Læs mere

  Repulsive Attraction

  Af Patrick Steptoe

  Repulsive Attraction

  En flot og provokerende samling af graphic surprises, der fuldt fortjent vandt Pingprisen for bedste danske debut 2020.
  Læs mere

  Den er der ikke

  Af Liv Strömquist

  Den er der ikke

  Ny tegneserie fra den knivskarpe svensker, der kan servere et kompliceret emne relativt lettilgængeligt med et ordentligt skud humor og en lang række kulturelle referencer.
  Læs mere

  Orgasmebogen

  Af Kristine Tiedt

  Orgasmebogen

  Tegneserien behandler på humoristisk og oplysende vis mange uudforskede elementer i forhold til den kvindelige orgasme.
  Læs mere

  Den magiske spinel

  Af Peter Wandel og Rasmus Meisler (ill.)

  Den magiske spinel

  Vanvittig flot og ambitiøs graphic novel med en vellykket kobling mellem fiktion og historie suger læseren ind i et kalejdoskop af kunst, farver, mønstre og fantasi.
  Læs mere

  Linda og Valentin: Shingouzlooz Inc.

  Af Wilfred Lupano og Mathieu Lauffray (Ill.)

  Linda og Valentin: Shingouzlooz Inc.

  Christin og Mezieres er for længst stoppet med deres fantastiske serie om Linda og Valentin, men andre tegnere og manuskriptforfattere har fået lov til at videreføre serien. Denne…
  Læs mere
  Sidste år i Frankfurt

  Sidste år i Frankfurt

  Af Jouko Ruokosenmäki

  Sidste år i Frankfurt

  Finske Jouko Ruokosenmäkis rå, tankevækkende, morsomme og skarpe værk om den nordiske tegneseriebranche, karrierelivet, passionen og de store valg i livet.
  Læs mere

  Smil nu, Maggy

  Af Lewis Trondheim og og Stéphane Oiry

  Smil nu, Maggy

  Første bind i spændende tegneserie blander elementer fra den klassiske detektivhistorie med en moderne og unik anti-heltinde og er smukt og dystert illustreret.  
  Læs mere

  Noget frygteligt er altid lige ved at ske

  Multitalentet Lars Kramhøft står bag denne dybt rørende og underholdende historie om en ung mand, der bliver fanget i en ond cirkel af angst og selvopfyldende profetier.
  Læs mere

  Hasse får et liv

  Af Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær

  Hasse får et liv

  Humoristisk og finurlig tegneserie om en eksistentiel midtvejskrise. For læsere, der tør kigge med.
  Læs mere

  Kosmonaut

  Af Anton Vinther

  Kosmonaut

  Grafisk novelle om naturen hylder langsomhed og eftertænksomhed og er en surrealistisk og drømmende oplevelse med udgangspunkt i birketræer, insekter og paddehatte.
  Læs mere

  Shingal

  Af Tore Rørbæk

  Shingal

  Forfatter Tore Rørbæk og tegner Mikkel Sommer står bag dette grafiske vidunder, der bearbejder folkemordet på ezidierne (yazidierne), som fandt sted i august 2014, kort tid efter…
  Læs mere

  Fucker hele tiden op

  Af Moa Romanova

  Fucker hele tiden op

  Grafisk roman fortæller om, hvordan tilværelsen ikke altid funkler og giver et troværdigt billede af et liv med sårbarhed. En bog om måske at finde sin vej.
  Læs mere

  Fiskepigen

  Af Søren Jessen

  Fiskepigen

  Illustreret kortroman om klimakrisen og  to søskende, som er alene i et hus på en bakketop, mens vandet stiger udenfor, er en imponerende visuel oplevelse.
  Læs mere

  Husk kilden, når du drikker vandet

  Af Julian Voloj illustreret af Henrik Rehr

  Husk kilden, når du drikker vandet

  Gribende historie om kommunisten David Crook, der kæmpede for sin tro. Rehrs tegnestil skaber en smuk helhedsfornemmelse og understøtter historien på fineste vis.
  Læs mere

  Snigmordere og gentlemen

  Af Denis Bodart og Fabien Vehlmann

  Snigmordere og gentlemen

  En superlækker tegneserie i ondeste og mest humoristiske Holmes, Poirot, Columbo-stil.
  Læs mere

  Du er her ikke

  Af Mette Bystrup

  Du er her ikke

  Hjerteskærende grafisk roman om det svære ved at være tvilling og om en eksistentiel ensomhed, der ikke kun handler om savn og distance til en tvilling.
  Læs mere

  Scotland Yard nr. 1: I mørkets hjerte

  En af verdens mest formidable fiktive detektiver præsenteres i en superflot tegneserie, der er skabt med et dystert og kvalitetstungt udtryk.
  Læs mere

  Terror på hjernen

  Af Jakob Albrethsen

  Terror på hjernen

  Særdeles interessant og stærk tegneserie, der sætter tanker i gang, er et langt digt i billeder om terror og nyhedsstrømme.
  Læs mere

  Ivalu

  Af Morten Dürr

  Ivalu

  Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.
  Læs mere

  Reservat

  Af Dennis Gade Kofod

  Reservat

  Dystopisk, surrealistisk science fiction om en ødelagt klode er en stærk læseoplevelse for unge og voksne, som ikke fortaber sig i fremtidens rædsler. 
  Læs mere

  Passagen

  Af Simon Stålenhag

  Passagen

  Smuk graphic novel viser et USA i forfald. Overalt ligger enorme kampdroner, spredt sammen med skraldet fra et forbrugersamfund, der er kollapset.
  Læs mere

  Det rette element

  Af Line Høj Høstrup

  Det rette element

  En fin tegneseriedebut fuld af farver og dynamik om livets store spørgsmål.
  Læs mere

  Hvad nu hvis - Paris, sovjetisk sektor

  Af Pécau , Duval & Séjourné

  Hvad nu hvis - Paris, sovjetisk sektor

  I et Paris opdelt mellem Sovjetunionen og de allierede ryster en række brutale mord befolkningen i endnu en underholdende kontrafaktisk tegneserie fra Duval & Pécau.
  Læs mere

  Du vil ha' mig

  Af Nina Hemmingsson

  Du vil ha' mig

  Tegneserien handler om kvinders hverdagsliv under overfladen. Helt almindelige kvinder, fremstillet groft, skægt og virkelig trist. Bogen er for meget, for kynisk, for…
  Læs mere

  Skamløs

  Af Pénélope Bagieu

  Skamløs

  Inspirerende og humoristisk tegneserie om tolv kvinder, der med rebelsk ånd, styrke og ambitioner ændrede verden.
  Læs mere

  Death Save

  Af Rune Ryberg

  Death Save

  Bedste danske tegneserie 2019: Sprælsk og sprudlende tegneserie om venskab, kærlighed, flippermaskiner og den svære overgang til voksenlivet. Rune Ryberg har begået…
  Læs mere

  Jammers Minde

  Af Allan van Hansen

  Jammers Minde

  Spændende, udfordrende og smuk grafisk fortælling om kongedatteren Leonora Christina, som endte med at sidde fængslet i Blåtårn i 22 år.
  Læs mere

  Shirley Jacksons Lotteriet

  Grafisk roman baseret på Shirley Jacksons horror klassiker. Miles Hyman indfanger fornemt den ildevarslende undertone i hele den vanvittige og rystende historie.
  Læs mere

  Min fars dagbog

  Af Jiro Taniguchi

  Min fars dagbog

  Trehundrede siders velfortalt graphic novel med masser af smukke øjeblikke. Om at vokse op som skilsmissebarn og om mindernes tyngde i voksenlivet.
  Læs mere

  Sådan overlever du livet

  Maren Uthaugs populære streger med 100 gode råd til ungdommen er en lettere politisk ukorrekt og humoristisk Emma Gad til nutidens unge.
  Læs mere

  Fuglemanden

  Af Sarah Engell

  Fuglemanden

  Angst er ikke for børn. Det burde det ikke være. Men Sarah Engell og Lilian Brøggers grafiske roman om angst og psykisk sygdom er i den grad for både (store) børn og voksne.
  Læs mere

  Ankomsten

  Af Shaun Tan

  Ankomsten

  Shaun Tans ordløse immigrationsfortælling efterlader en masse tegn i de gulnede billeder, som på én gang betager og kalder på fortolkning.
  Læs mere

  Sort hul

  Af Charles Burns

  Sort hul

  'Sort hul' tegner et dystert og skræmmende billede af 70’ernes USA, hvor en ny mystisk sygdom hærger blandt teenagerne og bidrager til at understrege pubertetens i forvejen usikre…
  Læs mere

  Den her sommer

  Af Mariko Tamaki

  Den her sommer

  Gribende coming-of-age fortælling som på fineste vis indfanger barndommens særlige sommerstemning, hvor tiden går lynhurtigt og står stille på samme tid.
  Læs mere

  Attentatet

  Af Loîc Dauvillier

  Attentatet

  Tankevækkende og barsk graphic novel om den tilsyneladende uendelige konflikt mellem palæstinensere og israelere. De realistiske tegninger tilfører fortællingen endnu mere dybde og…
  Læs mere

  Kensington

  Af Rasmus Svarre

  Kensington

  Sex, død og dæmoner svæver rundt mellem hinanden i Rasmus Svarres ambitiøse grafiske fortælling, som sætter sin læser på en prøve i en leg med at finde orden i kaos.
  Læs mere

  Skamlebben

  Af Anne Mette Kærulf Lorentzen

  Skamlebben

  Charmerende autofiktiv tegneserie om at springe ud som homo med forsinkelse.
  Læs mere

  Den ensomme gourmet

  Af Jiro Taniguchi

  Den ensomme gourmet

  Endnu en japansk manga for voksne af Taniguchi. En stille, atmosfærefyldt fortælling om en ensom mand, om Tokyo og om japansk mad. Kan varmt anbefales.
  Læs mere

  Zenobia

  Af Morten Dürr

  Zenobia

  Utrolig stærk og barsk graphic novel for unge og voksne om krigens tragiske følger for uskyldige ofre.
  Læs mere

  Saga vol. 8

  Af Brian K. Vaughan

  Saga vol. 8

  Den stort anlagte tegneseriesag nærmer sig sin afslutning, men forfatterparret formår stadig at levere overraskelser og fornyelser til det kulørte og brogede univers.
  Læs mere

  Fribryderen

  Af John Kenn Mortensen

  Fribryderen

  Moderne fortolkning af myten om Faust af mesterlige John Kenn Mortensen anbefales til alle voksne mennesker, der kan tåle en tur til helvede.
  Læs mere

  Kattemand, åh kattemand

  Af Dennis Gade Kofod

  Kattemand, åh kattemand

  Illustrationerne understøtter meget fint de korte tekster i denne lille hjertekrampe af en bog om stor ensomhed, sorg, misforstået godhed og kærlighed til fugle. 
  Læs mere

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Af Valérie Mangin & Steven Dupré

  Rovdyrenes klub: Bogeyman

  Historisk tegneserie af fineste karat. Den grumme og fængslende historie er et fint eksempel på, at den ”rigtige” tegneserie stadig findes.
  Læs mere

  Fernweh

  Af Mette Norrie

  Fernweh

  Poetisk grafisk roman inspireret af det tyske ord fernweh.
  Læs mere

  Hit-Girl i Hollywood

  Af Kevin Smith

  Hit-Girl i Hollywood

  En teenagepige udøver sin egen retfærdighed og slår hårdt ned på mordere og klamme mænd, der kommer med lumre seksuelle tilnærmelser i ordløs tegneserie.
  Læs mere

  Uledsaget: en tegneserie antologi

  Af Halfdan Pisket m. fl.

  Uledsaget: en tegneserie antologi

  En stærk tegneserieantologi, hvor nogle af de bedste tegneseriekunstnere, vi har herhjemme, giver uledsagede flygtningebørn en stemme gennem et grafisk narrativ.
  Læs mere
 • Dansk Science Fiction

  Den usynlige krig

  Af Boris Hansen

  Den usynlige krig

  Denne imponerende roman blander alt det bedste fra genrene og byder på en spændende rejse ind i de vildeste romaner, hvor alle har en løgn eller ti i ærmet. 
  Læs mere

  De ansatte

  Af Olga Ravn

  De ansatte

  Med sit unikke bidrag til science fiction-genren beviser Olga Ravn endnu engang, at hun er en af dansk litteraturs stærkeste nye stemmer.
  Læs mere

  Månen over Øen

  Af Anne-Marie Vedsø Olesen

  Månen over Øen

  Hvad sker der med os, når vi ikke længere kan mærke os selv for bare skærm? Anne-Marie Vedsø Olesen tager et kig i krystalkuglen og giver os svaret i tankevækkende, poetisk roman.
  Læs mere

  Hundehjerte

  Af Gurli Marie Kløvedal

  Hundehjerte

  Tankevækkende debutroman reflekterer over kærlighedens natur og vores forhold til teknologien.
  Læs mere

  Mørke

  Af Torben Pedersen (f. 1971)

  Mørke

  Science fiction om menneskehedens fremtid og kontakt med ikke-jordiske livsformer. Den omfangsrige og komplekse fortælling er ikke let at gå til, men absolut læseværdig.
  Læs mere

  Exnihilo

  Af Publius Enigma

  Exnihilo

  Dansk science fiction roman af imponerende høj kvalitet. Historien foregår i rummet og på en ødelagt jordklode og indeholder en lang række af genrens klassiske elementer.
  Læs mere

  Rynkekneppesygen

  Af Peter Adolphsen

  Rynkekneppesygen

  Peter Adolphsens veloplagte og humoristiske science fiction-roman om en grotesk sygdomsepidemi i kølvandet på en ruminvasion driver af aktualitet og absurditet.
  Læs mere

  År 9 efter Loopet

  Af Peter Adolphsen

  År 9 efter Loopet

  Palle alene i verden - nu for voksne. Mark er tilsyneladende det eneste levende menneske tilbage i verden. Eller er han? Sjov og velskrevet roman om en verden i loop.
  Læs mere

  Rygtet om hendes død

  Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.
  Læs mere

  Happy Nation

  Af Christian Kaarup Baron

  Happy Nation

  Tankevækkende dansk debutroman om IT-teknologi, virtual reality, overvågning og kontrol. Historien er udformet som en elegant krimi og et særdeles skræmmende…
  Læs mere

  7 Sydøst

  Af Hanne Richardt Beck

  7 Sydøst

  Dyster fremtidsvision om en verden, der ligner vores, men hvor klimaforandringer og et anderledes menneskesyn har dannet grobund for et næsten totalitært samfund.
  Læs mere

  Destin II – Snefuglen

  Af Danny Biltoft Davidsen

  Destin II – Snefuglen

  Anden del af science fiction eventyret byder også på gedigen og spændende rum-action med fuld fart. Forfatteren kan sit kram, og det er særdeles god underholdning.
  Læs mere

  Destin - seerkrystallen

  Af Danny Biltoft Davidsen

  Destin - seerkrystallen

  Så er der dømt sci-fi action for alle pengene. Herligt at der igen er begyndt at udkomme gedigen og underholdende science fiction på dansk.
  Læs mere

  Mitose

  Af Kristian Byskov

  Mitose

  Kristian Byskovs prisvindende debutroman 'Mitose' er en fortumlet sci-fi-sump af kroppe, der tilpasser sig en ny virkelighed.  
  Læs mere

  Berlin 404

  Af Thomas Clemen

  Berlin 404

  Et biluheld forhindrer Berlinmurens fald og DDR lukker sig helt fra omverdenen; Den unge it-ekspert Jacob Blau skal mange år senere undersøge, om en togkatastrofe er en vestlig…
  Læs mere

  Langs smertegrænsen

  Af Thomas Clemen

  Langs smertegrænsen

  Thriller med et internationalt plot, hvor en kunstigt fremstillet virus potentielt som en moderne pest truer med at udslette alle af arabisk herkomst.
  Læs mere

  Den danske borgerkrig 2018-24

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Den danske borgerkrig 2018-24

  Fabulerende, absurd og fantastisk. ’Den Danske Borgerkrig 2018-24 er en genial beskrivelse af vores samtid og et velfærdssamfund i dyb krise.
  Læs mere

  Mount København

  Af Kaspar Colling Nielsen

  Mount København

  17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. Velkommen til en guidet tour på Mount København.
  Læs mere

  Glitch

  Af Peter Dreyer

  Glitch

  Dansk science fiction med thrillerelementer, som på flotteste vis blander fakta og fiction. Plottet er smart og tankevækkende – tænk nu hvis….
  Læs mere

  Hans Broges Bakker

  Af Christian Haun

  Hans Broges Bakker

  Lille roman om et Danmark, der som vasalstat i over 30 år har været en del af et stortysk rige, styret fra Berlin.
  Læs mere

  Forår på Ansar

  Af Ib Johansen

  Forår på Ansar

  13 fremtidsfortællinger og science fiction-noveller; Samfundet, hverdagsmennesket og dagligdagen ude i fremtiden er centrale temaer for novellerne, og bogen egner sig godt til…
  Læs mere

  Syndfloden og storbyen

  Af Nikolaj Johansen

  Syndfloden og storbyen

  Spændende og velskrevet thriller der tager læseren med til et regnfyldt Odense og tættere på udødeligheden.
  Læs mere

  Mimesis

  Af Thomas Kampmann Olsen

  Mimesis

  Den meget ambitiøse debutroman skildrer en umenneskeliggjort virtuel verden og er samtidig en smuk kærlighedshistorie.
  Læs mere

  Solar

  Af Brian Roland Larsen

  Solar

  Året er 3617 og menneskeheden kæmper en desperat kamp mod en indtrængende, langt overlegen race, men splid og kævl mellem politikerne gør situationen nærmest håbløs
  Læs mere

  Fort Europa

  Af Freddy Milton

  Fort Europa

  En dystopi, som dog ikke lader alt håb ude. Fort Europa indeholder mange vink til læseren om, at der er ting, vi skulle tage at ændre på nu - måske er det ikke for…
  Læs mere

  Verdensfortællerne

  Af Dan Mygind

  Verdensfortællerne

  Vellykket dansk science fiction om tankekontrol og hjernemanipulation udformet som en solid spændingsroman.
  Læs mere

  Det kinesiske værelse

  Af Rune Nielsen

  Det kinesiske værelse

  I en fremtidig verden degraderes Hector Lesür fra sin stilling som sikkerhedschef i Ministeriet for Videnskab og Teknologi; I sin søgen efter en forklaring på degraderingen opdager…
  Læs mere

  Minerne på Orthomyx og andre SF noveller

  Science fiction-noveller, især med et humoristisk islæt, hvor der leges med virkelighedens natur, rumvæsener og andre af genrens klassiske temaer
  Læs mere

  Universet der slingrede

  Af Jan Rasmussen

  Universet der slingrede

  Science fiction. Rumagent Ralk Znor bliver af sine overordnede sendt ud på en mission for at undersøge, hvad der er sket med 9 forsvundne Jol-dværge fra planeten Asdehr.
  Læs mere

  Kolonien

  Af Pierre Robert

  Kolonien

  Den 10. september 1984 forsvinder den 33-årige dansker Martin Damgaard sporløst. I 2006 rejser den unge canadier Pierre Robert til Danmark og påstår at han er Martins søn. Han…
  Læs mere

  Faderens sønner og andre SF noveller

  Science fiction-noveller, 14 noveller med temaer som samfundet, hverdagsmennesket i fremtiden, mødet med fremmede racer og rejser i rummet
  Læs mere

  Ambrosia, Live

  Af A. Silvestri

  Ambrosia, Live

  Begyndelser og undergange er temaerne i denne sprogligt flotte dobbeltroman fra A. Silvestri.
  Læs mere

  Blå lys

  Af Jon Brændsgaard Toft

  Blå lys

  I Aarhus findes flere mærkeligt indskrumpede lig på få dage; Kommissær Jens Thorstrup følger sammen med sit team og journalisten Rebecca Laursen et spor, der peger mod Risø,…
  Læs mere

  Den afskyelige

  Af Charlotte Weitze

  Den afskyelige

  Kærlighed, overlevelse og fanatisme væves sammen i Charlotte Weitzes roman, der leverer et humoristisk men alvorligt indspark i klimadebatten.
  Læs mere
 • Slægtsromaner fra hele verden

  Det ottende liv (til Brilka)

  Af Nino Haratischwili

  Det ottende liv (til Brilka)

  Mageløst drama følger en georgisk familie gennem det 20. århundredes skelsættende begivenheder, der griber ind i familiens historie.
  Læs mere

  De andres liv

  Af Neel Mukherjee

  De andres liv

  Mageløs og monumental slægtsroman fra Indien i 1960’erne skrevet med et lysende nærvær i alle detaljer. Et skræmmende og indsigtsfuldt billede af en familie i frit fald.
  Læs mere

  Pariseren

  Af Isabella Hammad

  Pariseren

  Uforglemmelig palæstinensisk slægtsroman fortæller medrivende om det gamle Palæstina, kærlighed, længsel og tilhørsforhold.
  Læs mere

  Pachinko

  Af Min Jin Lee

  Pachinko

  Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.
  Læs mere

  Vita

  Af Melania G. Mazzucco

  Vita

  En stor episk slægtsroman og udvandrersaga, der på smukkeste vis blander facts og fiction til en realistisk, rå og brutal, men også øm og medrivende fortælling.
  Læs mere

  Hjemfærd

  Af Yaa Gyasi

  Hjemfærd

  Fantastisk debutroman om to halvsøstre og deres slægt igennem syv generationer. En gribende og medrivende historie, som må blive en af de helt store succeser.
  Læs mere

  Åndernes hus

  Af Isabel Allende

  Åndernes hus

  Den internationale bestseller af Isabel Allende om fire generationer sideløbende med Chiles omskiftelige historie i 1900-tallet. Filmatiseret i 1993 af Bille August under titlen…
  Læs mere

  Huset ved moskeen

  Af Kader Abdolah

  Huset ved moskeen

  En stærk slægtsfortælling om iranere, der som ofre eller bødler slynges ind i centrale begivenheder under Irans revolution.
  Læs mere

  Vilde svaner

  Af Jung Chang

  Vilde svaner

  Det er en historie om stort mod - om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er…
  Læs mere

  Årene med Laura Díaz

  Af Carlos Fuentes

  Årene med Laura Díaz

  'Årene med Laura Diaz' er en fremragende mexicansk roman; på én gang en slægtskrønike om en tysk-mexicansk familie og en fortælling om Mexicos historie i det 20. århundrede.
  Læs mere

  Og bjergene gav genlyd

  Af Khaled Hosseini

  Og bjergene gav genlyd

  Stærk og bevægende familiehistorie fortalt gennem flere generationer – fra Kabul og Paris til Californien og det græske øhav. ’Og bjergene gav genlyd’ er en rørende fortælling, der…
  Læs mere

  Damekupeen

  Af Anita Nair

  Damekupeen

  5 kvinder mødes i togets "Damekupé"; hver har de deres egen dramatiske historie at fortælle, som handler om værdighed og selvrespekt i nutidens Indien - om at undgå vanære og…
  Læs mere

  Og vi kom over havet

  Af Julie Otsuka

  Og vi kom over havet

  Uforglemmelig, rørende og stærk roman om japanske kvinder, som rejser til USA for at blive gift med mænd, de kun kender fra breve.
  Læs mere

  Du lovede, vi skulle hjem

  Rushy Rashid har skrevet en spændende og fængslende roman om den længsel mod hjemlandet som hendes forældre og andre førstegenerationsindvandrere lever med i deres nye land.
  Læs mere

  Aften hele dagen

  Af Preeta Samarasan

  Aften hele dagen

  Lyrisk malaysisk familiedrama fra midten af det 20. århundrede og frem. Læs den!!!
  Læs mere

  Brændte skygger

  Af Kamila Shamsie

  Brændte skygger

  Får det det da aldrig ende? Fængslende roman om hvordan krig og konflikter spiller ind i 2 familiers hverdag gennem 3 generationer.
  Læs mere
 • Filmatiserede bøger

  Mig ejer ingen

  Af Åsa Linderborg

  Mig ejer ingen

  'Mig ejer ingen' er en fremragende biografisk roman om pigen Åsa, der vokser op med sin far i 1970'ernes Sverige. Originaludgave: 2008
  Læs mere

  Dronninggambit

  Af Walter Tevis

  Dronninggambit

  Romanen om børnehjemsbarnet Beth, som bliver skakmester på topplan i en mandsdomineret verden, er fængslende og umulig at lægge fra sig.  
  Læs mere

  Undtagelsen

  Af Christian Jungersen

  Undtagelsen

  Jungersen inviterer indenfor i en fortælling, der forgrener sig: Den er farvet af krimigenren, filosofien, socialrealismen og frem for alt den psykologiske litteratur. 
  Læs mere

  Ud og stjæle heste

  Af Per Petterson

  Ud og stjæle heste

  At vokse op betyder, at man taber en verden, men får en ny. Det sker for hovedpersonen Trond, der også beskriver det at blive voksen som en intens kropslig erfaring.   
  Læs mere

  Normale mennesker

  Af Sally Rooney

  Normale mennesker

  En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.
  Læs mere

  Lykke-Per

  Af Henrik Pontoppidan

  Lykke-Per

  Lykke-Per har klassikerstatus. Den imponerende udviklings – og kærlighedshistorie giver et suverænt indblik i, hvad der danner et menneske og et spændende tidsbillede.
  Læs mere

  Harpiks

  Af Ane Riel

  Harpiks

  Suverænt vellykket og underfundigt værk om familien Haarder, der lever livet på Hovedet blandt uanede mængder af ting og sager. 
  Læs mere

  Dinas bog

  Af Herbjørg Wassmo

  Dinas bog

  Stærke lidenskaber, voldsomme dødsfald, magt og skyld er hovedingredienserne i skildringen af den viltre og utæmmelige Dinas liv og opvækst i 1800-tallets Nordnorge. Samhørende:…
  Læs mere

  Tjenerindens fortælling

  Af Margaret Atwood

  Tjenerindens fortælling

  Genudgivelsen af Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read. Tv-serien har pustet nyt liv i romanklassikeren.
  Læs mere

  Du forsvinder

  Af Christian Jungersen

  Du forsvinder

  Christian Jungersens page turner byder på en stor læseoplevelse og inviterer til diskussion om, hvornår mennesket styres af neurologi eller den frie vilje.
  Læs mere

  En mand der hedder Ove

  Af Fredrik Backman

  En mand der hedder Ove

  Virkeligt morsomme bøger er sjældne, men når man så i tilgift får fortalt en sandhed eller to om livet og samfundet, så må man bare overgive sig.
  Læs mere

  Nordkraft

  Af Jakob Ejersbo

  Nordkraft

  Fortælling fra narkomiljøet i Ålborg i første halvdel af halvfemserne, hvor en række skæbner følges på deres vej mod bunden   Filmatiseret af Ole Christian Madsen i 2005…
  Læs mere

  Svinestierne

  Af Susanna Alakoski

  Svinestierne

  Pigen Leena fortæller solidarisk, usentimentalt og stærkt om livet i det splinternye sociale boligbyggeri i Ystad. Filmatiseret i 2010 af Pernille August.
  Læs mere

  Timerne

  Af Michael Cunningham (f. 1952)

  Timerne

  Fortællingen skildrer tre dage i tre vidt forskellige kvinders liv i forskellige tidsperioder i 1900-tallet.  Filmatiseret i 2002 af Stephen Daldry under titlen The Hours.
  Læs mere

  Juliet, nøgen

  Af Nick Hornby

  Juliet, nøgen

  Idoldyrkelse, kærlighed og humor i en herlig cocktail dominerer romanen om Tucker Crowe.
  Læs mere

  Drageløberen

  Af Khaled Hosseini

  Drageløberen

  Amir får en opringning fra Pakistan. Hans gamle ven beder ham om at tage til Afghanistan, for ”at gøre uret god igen”. Stor og betagende roman om venskab, skyld og soning. 
  Læs mere

  Vejen til Jerusalem

  Af Jan Guillou

  Vejen til Jerusalem

  I 'Vejen til Jerusalem' har Guillou byttet Hamiltons nutidige Sverige ud med middelalderens og korstogenes Europa. 
  Læs mere

  Når noget slutter

  Af Julian Barnes

  Når noget slutter

  I denne elegante og fortjente prisvinder filosoferes der over, hvad der sker, når tidens paradokser spiller hukommelsen et puds. Filmatiseret i 2017 af instruktøren Ritesh Batra.
  Læs mere

  Små påsatte brande

  Af Celeste Ng (f. 1980)

  Små påsatte brande

  Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.
  Læs mere

  Stranden

  Af Alex Garland

  Stranden

  Det er utroligt så få bøger, der er skrevet om backpackere taget i betragtning hvor mange unge, der hvert år drager ud i verden med rygsækken. Det her er en af de bedste!
  Læs mere

  Submarino

  Af Jonas T. Bengtsson

  Submarino

  Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin. Filmatiseret i 2010.
  Læs mere

  Pindsvinets elegance

  Af Muriel Barbery

  Pindsvinets elegance

  Kunne man lide Jostein Gaarders gennemgang af filosofihistorien i ’Sofies Verden’, vil man sandsynligvis også synes om ’Pindsvinets Elegance’. Filmatiseret i 2009 af Mona Achache…
  Læs mere

  Maskeblomstfamilien

  Af Lars Sꜳbye Christensen (f. 1953)

  Maskeblomstfamilien

  Forførende og foruroligende, grum og grotesk er Lars Saabye Christensens psykologiske portræt af et skadet barn og den familie, han kommer fra. Filmatiseret i 2010 under…
  Læs mere

  Veronika beslutter at dø

  24-årige Veronika har besluttet sig for at begå selvmord. Hun synes livet er tomt, forudsigeligt og kedeligt og derfor spiser hun en masse sovepiller. Filmatiseret i 2009 af Emily…
  Læs mere

  Rum

  Af Emma Donoghue

  Rum

  Gribende og næsten ubærlig roman om en mor og søn, som er spærret inde i et rum.
  Læs mere

  Den hvide konge

  Af György Dragomán

  Den hvide konge

  Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans…
  Læs mere

  Stegte grønne tomater

  Af Fannie Flagg

  Stegte grønne tomater

  'Stegte grønne tomater' er en utrolig charmerende og hjertevarm fortælling om den midaldrende Evelyn, der møder den ældre Ninny Threadgoode på svigermoderens plejehjem.
  Læs mere

  Alt bliver oplyst

  Af Jonathan Safran Foer

  Alt bliver oplyst

  En tragisk, komisk, sprudlende russisk-jødisk roman, skrevet af en helt ung amerikaner. 
  Læs mere

  Ekstremt højt & utrolig tæt på

  Af Jonathan Safran Foer

  Ekstremt højt & utrolig tæt på

  Oscar mister sin far ved tvillingetårnenes kollaps i New York 11. september 2001 - En efterladt nøgle sender ham rundt i byen for at finde låsen, der måske giver mere indsigt…
  Læs mere

  Ondskaben

  Af Jan Guillou

  Ondskaben

  Barsk og beskidt beretning om den ondskab, der kan få fæste i svage menneskesind. Og samtidig en lysende beretning om en dreng med retfærdigheden i hjertet og viljen til sejr.
  Læs mere

  Slip mig aldrig

  Af Kazuo Ishiguro

  Slip mig aldrig

  Er nogle mennesker mere mennesker end andre, spørger Kazuo Ishiguru i denne blændende samfundskritiske science fiction, maskeret som kostskoleroman. Filmatiseret i 2010 af Mark…
  Læs mere

  Biroller

  Af Erling Jepsen

  Biroller

  Helene drømmer om en karriere som skuespiller, men desværre er hendes forelskelse i teaterverdenen ikke gengældt; Indtil den dag hendes hund forvilder sig ind på Husets Teater og…
  Læs mere

  Kunsten at græde i kor

  Af Erling Jepsen

  Kunsten at græde i kor

  Ønsket om andres død, faderens ”psykiske nerver” og søsterens nætter med faderen på sofaen er en naturlig del af den 11-årige fortællers hverdag. Filmatiseret i 2007 af Peter…
  Læs mere

  Vejen

  Af Cormac McCarthy

  Vejen

  Omstrejfende væsener på jagt efter mad under en sortnende himmel. Cormac McCarthys 'Vejen' er en dystopisk rejse uden andet mål end overlevelse. Filmatiseret i 2009…
  Læs mere

  Pi's liv

  Af Yann Martel

  Pi's liv

  Da Pi er seksten beslutter hans forældre at emigrere fra Indien til Canada med deres zoologiske have. Men fragtskibet forliser, og i 227 dage deler Pi redningsbåd, rationer og…
  Læs mere

  Biernes hemmelige liv

  Af Sue Monk Kidd

  Biernes hemmelige liv

  En dramatisk og rørende sydstatsroman om en ung hvid pige, der finder tryghed hos en flok sorte kvinder.  Filmatiseret i 2008 under titlen "The Secret Life of Bees",…
  Læs mere

  Isslag

  Af Rick Moody

  Isslag

  Barsk og nærgående portræt af et bedrestillet forstadsmiljø i 1970’ernes USA.
  Læs mere

  Brokeback Mountain

  Af Annie Proulx

  Brokeback Mountain

  Fornem amerikansk novellekunst langt fra Manhattan. Filmatiseret i 2005 under samme navn med Heath Ledger og Jack Gyllenhaal i hovedrollerne. 
  Læs mere

  For min søsters skyld

  Af Jodi Picoult

  For min søsters skyld

  En medrivende roman om et aktuelt og kontroversielt emne – nemlig donorbørn. Det er ganske enkelt en fremragende bog, der er meget svær at lægge fra sig – en rigtig pageturner.
  Læs mere

  Brooklyn

  Af Colm Tóibín

  Brooklyn

  Giv dig selv den gave at læse ’Brooklyn’ - vidunderlig, lavmælt psykologisk roman om at finde sine egne ben i verden, både den kendte og den ukendte. Filmatiseret som "Brooklyn" i…
  Læs mere

  Sarahs nøgle

  Af Tatiana de Rosnay

  Sarahs nøgle

  En bog skrevet for at huske og ære de flere tusinde børn der gik døden i møde 16. juli 1942 i Paris. Filmatiseret i 2010 af Gilles Paquet-Brenner under titlen "Elle s'appelait…
  Læs mere

  Indignation

  Af Philip Roth

  Indignation

  Alt, der kan gå galt, går galt i denne eminente roman om de dilemmaer og valg en ung mand, dybt forankret i sin jødiske opdragelse, bliver stillet overfor, da han flytter hjemmefra…
  Læs mere

  De stenede hende

  Af Freidoune Sahebjam

  De stenede hende

  Da Sorayas mand ikke ønsker hende længere, væves hun ind i et net af grusomme intriger : uforskyldte beskyldninger om utroskab, som ender med en barbarisk henrettelse efter…
  Læs mere

  Farven lilla

  Af Alice Walker

  Farven lilla

  Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning. Filmatiseret i 1985 af Steven Spielberg under titlen 'The…
  Læs mere

  Her fra min himmel

  Af Alice Sebold

  Her fra min himmel

  Med en myrdet pige som fortæller får vi en fortælling om sorg og tab på flere planer.
  Læs mere

  Lyset i havet

  Af M. L. Stedman

  Lyset i havet

  Fremragende australsk debutroman med natur- og personbeskrivelser så skarpe at man føler sig som en del af historien.
  Læs mere

  Prinsesse af blodet

  Af Bodil Steensen-Leth

  Prinsesse af blodet

  Bodil Steensen-Leth har i sin nye roman taget det store tragiske kærlighedsdrama mellem Dronning Caroline-Mathilde, Johan F. Struensee og kong Christian d. VII op. Filmatiseret i…
  Læs mere

  Niceville

  Af Kathryn Stockett

  Niceville

  Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel. Filmatiseret i 2011 af…
  Læs mere

  Million dollar baby

  Af F. X. Toole

  Million dollar baby

  Her får vi  boksesporten set fra en cut mans vinkel (det er ham, der lapper bokseren sammen imellem omgangene). F X Toole – eller Jerry Boyd som han hed rigtigt – var…
  Læs mere

  Han er tilbage

  Af Timur Vermes

  Han er tilbage

  Hvordan vil nutidens samfund reagere på at få Adolf Hitler tilbage, og hvad ville han give sig til? Underholdende og skræmmende historie, som desværre aldrig bliver rigtig…
  Læs mere

  Djævlen går i Prada

  Af Lauren Weisberger

  Djævlen går i Prada

  Livet bag det store modemagasins glittede overflade er et helvede fyldt med tårnhøje stiletter og spidse albuer - redaktøren får selv Cruella de Ville til at ligne den gode fe.
  Læs mere