Bog

Drageløberen

Af (
2012
)

Anmeldelse

Drageløberen af Khaled Hosseini

23 apr.12

Khaled Hosseini har sammen med de to italienske tegnere Fabio Celoni og Mirka Adolfo genskabt sit mesterværk om drengen Amir og hans bedste ven drageløberen.

Amir og og Hassan vokser op i 1970'ernes Kabul. Amir er søn af en indflydelsesrig mand, Hassan er søn af havemanden. De bliver bedste venner på trods og klasse- og raceskel, men omgivelserne ser ikke med milde øjne på venskabet.

Hassan er altid klar til at hjælpe når det brænder på, men Amir har ikke det samme mod, og på dagen for den store dragetunering, svigter Amir Hassan. Dette svigt må Amir leve med i tiden efter, også efter familiens flugt fra Afghanistan til USA.

I 2001 får Amir en opringning fra Pakistan, der giver ham muligheden for at gøre noget af skaden god igen. Og i det krigshærgede taliban-kontrollerede Kabul konfronteres han med sin fortid.

Drageløberen fungerer som tegneserie. Solen skinner gyldent både i Afghanistan og Californien og giver historien en varm stemning. Dog kunne man ønske sig, at tegnerne fandt nogle dystre og køligere farver frem til de uhyggelige scener. Men bortset fra det, er tegningerne meget udtryksfulde og smukke, og selv om de ikke er fotorealistiske, klæder de historien bedre end en streng streg ville.

Khaled Hosseinis anden succesroman Under en strålende sol er også lavet som tegnet udgave, og jeg håber, at Cicero også vægler at udgive den på dansk.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques
Faustnummer
29276307
Graphic
Harvey Macaulay/Imperiet
ISBN
9788763821940
Antal sider
135

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer