Bog

Den store Asterix

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den store Asterix 1 og 2 af René Goscinny og Albert Uderzo

16 mar.20

Virkelig flotte samlealbum med masser af illustreret ekstramateriale, hvor man kan læse om arbejdet bag tegneserierne, det store persongalleri og meget mere. Uundværlige i enhver reol.

Asterix-tegneserierne holder i den grad, og det er ikke til at forstå, at de første album så dagens lys i Frankrig og Belgien i 1959!

Første bind indeholder ’Asterix og hans gæve gallere’ og ’Asterix og trylledrikken’. Den første historie handler om, at romerne vil finde ud af, hvorfor gallerne er så stærke. De finder ud af hemmeligheden bag trylledrikken, som laves af troldmanden Miraculix. Derfor kidnappes han af romerne, og Asterix drager af sted for at befri ham.
I den næste historie, er Miraculix’ guldsegl knækket, og da byens berømte trylledrik kun kan laves med sådan ét, drager Asterix og Obelix af sted til Lutetia Parisorium for at købe et nyt hos Amerix den berømte guldseglmager. Men han er forsvundet!

I bind to handler første fortælling om ’Asterix og goterne’, hvor de galliske druider hvert år mødes til kåringen af Årets Troldmand, og denne gang har goterne mod nord besluttet at kidnappe vinderen. Asterix og Obelix har fulgt Miraculix til stævnet i Nyskoven. Han vinder og bliver kidnappet, så de to venner må efter ham.
I fjerde fortælling ’Asterix som gladiator’ er Trubadurix, byens barde, blevet kidnappet af romerne, som vil bringe Cæsar en særlig gave fra Gallien. Cæcar beslutter at smide Trubadurix for løverne, og for at redde ham, melder Asterix og Obelix sig som gladiatorer.

I disse udgivelser finder man en skøn overflod af ekstramateriale, faktisk hele 62 sider pr. bind, så de er mere end blot suveræn underholdning, de er også rigtig flotte og i hardback med sorte stofrygge med guldtryk. Desuden finder man bl.a. Albert Uderzos første originalplanche og meget, meget mere. Nørdede udgivelser med masser af detaljer, nok mest til voksne, men også til store børnefans.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Per Då
Graphic
Albert Uderzo
ISBN
9788770857703
Antal sider
160

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer