Bog

Saga: vol 1

Af (
2014
)

Anmeldelse

Saga: vol. 1 af Brian K. Vaughan og Fiona Staples

30 okt.14
AfArne Larsen
Skribent

Flere gange prisbelønnet tegneserie for voksne bringer mindelser om de gode gamle ”rigtige” tegneserier fra 1980’erne. Tegneseriekunst på højt plan.

En endeløs galaktisk krig har været i gang mellem planeten Landfall og dens nærliggende måne Wreath. Landfall er en planet fyldt med teknologi og beboet af avancerede skabninger med vinger, mens Wreath er fyldt med magi og trolddom, og dens beboere er gedelignende krigere. Fra Wreath kommer Marko, som har svoret aldrig at dræbe mere. Han overgiver sig til Landfall, men i fængslet møder han Alana, og på trods af deres forskelligheder forelsker de sig. Det lykkes dem at flygte fra Landfall og søge tilflugt på planeten Cleave. Her føder Alana deres fælles barn, Hazel, men dette resultat af krydsningen mellem de to folkeslag udløser en lavine af begivenheder.

Ingen af de to planeter vil tolerere dette blasfemiske brud på alle normer, og Landfall sender humanoiden Prince Robot IV ud efter dem, men Wreath hyrer hele to lejemordere til nøjagtig det samme job. Alana og Marko må flygte over hals og hoved fra Cleave, men de får hjælp af spøgelset Izabel, og de sætter nu kurs må planeten Quietus, hvor universets klogeste person angiveligt skulle bo.

Hvis man af ovenstående handlinsreferat tænker ’kulørt og fuld fart over feltet’, så er man ganske rigtigt på sporet. I bedste ”space opera”-stil med blandinger af fantasy og science fiction oprulles starten på en storladen og episk saga. Blandingen af Star Wars, Romeo og Julie og sågar også lidt Game of Thrones kan næsten synes at være for meget, men det ikke alene holder - det fungerer også fremragende. Vaughan har fint styr på sin historie, og Staples supplerer på fremragende vis med flotte og uddybende billeder. Udover den elementært spændende historie med drama, romantik og aktion i lange baner udmærker Vaughans produkt sig også ved en særdeles humoristisk vinkel på forholdet mellem de to umage hovedpersoner, og derved bliver historien til meget mere end blot banal underholdning.

Det er tegneseriekunst på højt plan. Dette første bind er en samlet udgivelse af de første seks månedshæfter, og på engelsk er allerede udkommet de tre næste samlingsbind.

Bogdetaljer

Forlag
G. Floy Studio
Oversætter
Steffen Rayburn-Maarup
Faustnummer
51342895
Graphic
Fiona Staples
ISBN
9788791630811
Antal sider
170

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser