Bog

Den forbandede jord

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den forbandede jord af Juan Francisco Ferrandiz

13 maj.19
AfArne Larsen
Skribent

Endnu en underholdende historisk roman med Barcelona som centrum. Fortællingen foregår i 800-tallet og har alle ingredienser til at blive en klassiker.

Ferrandiz har med denne roman tre udgivelser i det spanske bag sig, men dette er hans første på dansk. Barcelona har tidligere været i centrum i lignende romaner, f.eks. Havets katedral af Falcones eller Jeg vil give dig verden af Chufo Llorens, og fælles for dem alle er skildringer af magt, kærlighed, hævn og bedrag i historiske rammer.

Folletts Jordens søjler, som jo godt nok foregår i England, er ligeledes indenfor samme emnekreds. Ferrandiz hævder sig fint blandt alle disse successer, og hans roman scorer tilmed yderligere point ved at tilføre historien en snert af magi, overtro og trolddom.

Historien foregår midt i 800-tallet i det gigantiske område, som Karl den Store gjorde til et storrige. Efter hans død har utallige arvestridigheder og magtkampe splittet det før så mægtige rige, og ved rigets sydligste grænse er den kraftfulde skanse, Barcelona, forfaldet til en mørk, fattig og næsten folketom ruin, der konstant bliver udsat for plyndringer fra det mauriske rige.

Den unge og uerfarne præst Frodo bliver udnævnt til biskop af Barcelona, og hans næsten umulige opgave er at få genrejst byen som handelscentrum og få færdigbygget byens katedral. Opgaven synes håbløs, og i baggrunden lurer den rænkefulde Drogo, der pønser på at blive greve i Barcelona, men Frodo får uventet hjælp fra adelskvinden Goda og deres venner i byen. Samtidig får Frodo også hjælp fra Isembard, der egentlig er områdets retmæssige arving, og hans hemmelige hær af tidligere riddere og vasaller.

Skabelonen til disse historiske romaner er næsten givet på forhånd, og som sædvanlig startes der med en omfattende personoversigt og undervejs med indlagte historiske fakta. Det er således en meget omhyggelig og grundig fortælling, der åbnes op for, så historisk korrekt som muligt og med en vrimmel af personer og stednavne.

Sproget og beskrivelserne virker lidt ”gammeldags”, og indimellem gør de mange personer det lidt svært at følge med, men når det så er sagt, så opvejes det rigeligt af den spændende og kulørte handling.

Læseren får hele pakken af kærlighed, ære, forræderi, eventyr og politiske magtkampe fra en særdeles broget tidsperiode, og underholdningen er i top

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Kirsten A. Nielsen
Faustnummer
46343875
ISBN
9788763859462
Antal sider
644

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser