Bog

Ved Chesil Beach

Af (
2007
)

Anmeldelse

Ved Chesil Beach af Ian McEwan

12 nov.07

Velskrevet psykologisk kortroman om et nygift pars første fatale elskovsnat.

På et hotel ved den sydengelske kyst gør Edward og Florence klar til den første nat som ægtepar. De er begge nervøse, men også lykkelige og forventningsfulde. Alligevel er intet som det burde være!

Hidtil har de opført sig som alle andre forelskede unge mennesker gør og har gjort til alle tider. Hos hinanden har de fundet det de søgte. Men nu skal de ikke blot dele bord, men også seng. Måltidet er fortæret, den sidste akt kan begynde.

Men Florence har konstant afvist alle forsøg fra Edwards side på intimitet. Florence ved udmærket hvad der forventes af hende og gruer for de næste timer, mens Edward er optændt af begær. For det unge par kan en enkelt handling få afgørende betydning og de er begge klar over det.
Hvad der sker, skal ikke røbes men bryllupsnattens hændelser afgør deres fortsatte livsforløb.

I tilbageblik bliver vi fortrolige med hvem det nygifte par er og hvilken opvækst de har haft i England i begyndelsen af 1960’erne. En periode hvor konventioner og moral vanskeliggjorde emnet: den menneskelige forplantning.

Ian McEwan skildrer suverænt diskrete øjeblikke i menneskers tilværelse som bliver afgørende for resten af deres liv. Samme tema har forfatteren i romanen Soning fra 2002. Han gør det i en sproglig sikker stil der har elementer af stream-of-consciousness. At læse Ian McEwan er hver gang en udvidelse af ens egen erkendelse og en påmindelse om det sårbare menneskeliv. Stor, intens læseoplevelse og stor litteratur!

Oversat af Jan Hansen. Gyldendal, 2007. 137 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jan Hansen
Faustnummer
26958482
ISBN
9788702057430
Antal sider
137

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer