Bog

Et satans arbejde

Af (
2019
)

Anmeldelse

Et satans arbejde af A. Silvestri

04 dec.19
AfArne Larsen
Skribent

Denne vilde og tilsyneladende umulige historie, som både indeholder gys, humor og meget mere, er overraskende underholdende og læseværdig med appel til et bredt publikum.

A. Silvestri er en meget produktiv forfatter, og siden debuten med Køtere dør om vinteren har han fået udgivet 15 bøger i vidt forskellige genrer, deriblandt den stort anlagte zombie-gyser Pandaemonium. Hans forfatterskab er dog nok ikke særlig kendt af den brede læserskare, men det skal denne nye udgivelse helt sikkert nok få rettet op på.

Djævelen og alle hans gerninger er beskrevet i rigtig mange bøger og film, lige fra børne/ungdomsbøgerne ’Den store djævlekrig’ ’Shamran’ til klassikerne ’Dantes Inferno og Goethes ’Faust’. Silvestri angriber dog temaet og figuren på hans helt egen særlige måde, og resultatet fremstår både litterært og vidende men også vanvittigt morsomt og indimellem også lidt uhyggeligt.

Flyttemanden Asger Brandt er en mester indenfor sit fag, og sammen med makkerne Rodriguez og Viktor har han opnået et ry om altid at levere og aldrig ødelægge noget. Dette image er også blevet kendt i Helvede, og Asger og hans folk hyres nu til at flytte dele af Helvede til Hellerup. Arbejdet skal klares på tre uger, og som det er sædvane med Satan, bliver der udarbejdet en kontrakt. Alle ved jo, at Satan er kendt for at snyde med disse kontrakter, så Asgers kone Iselin, der er advokat, gennemlæser kontrakten, får tilskrevet nogle skudsikre ændringer og godkender aftalen.

Asger og hans folk kan nu gå i gang med arbejdet, og med hjælp fra dæmonerne Alias Haborym og Konto Dagon kan de nu køre frem og tilbage mellem Helvede og vores verden. Det, der skal flyttes, er bl.a. en masse effekter og genstande fra Satans omfattende Samling og bortset fra et enormt flygel går selve arbejdet let og smertefrit, men som tiden går, bliver Asger klar over, at han bare er en brik i et større spil.

Silvestri bygger fint videre alle på historierne om Satan og Helvede, og for den litteraturkyndige eller filmkyndige får man undervejs mange fine referencer, bl.a. er beskrivelsen af Helvede særdeles tæt på Dantes version eller diverse middelalder maleres (Bosch m.m.) fortolkninger.

Udover den direkte historie om Helvede og religion er der nu også mange flere lag i Silvestris plot: Moral, dannelse, midtvejskrise og i virkeligheden også små historier indeni historien. Det hele serveres under et lag af humor og farce, især husker man beskrivelsen af den utroligt dumme og kærlige hund Maltevuf (hvilket herligt navn til en hund).

Det kunne lyde som om, forfatteren har gabt over for meget, men faktum er, at det hele hænger sammen på smukkeste vis, og slutproduktet er en overordentlig god historie, som tilmed er særdeles velskrevet og med rigtig overbevisende personkarakteristikker

Bogdetaljer

Forlag
Brændpunkt
Faustnummer
47361249
ISBN
9788793835146
Antal sider
414

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser