Bog

Hævn

Af (
2011
)

Anmeldelse

Hævn af Joyce Carol Oates

21 feb.11

Om at tage loven i sin egen hånd – i et land hvor våben er hver mands eje.

Den 12-årige Bethie overværer voldtægten på sin mor: en modbydelig handling, begået af flere mænd, som er påvirket af stoffer.
Moderen invalideres for resten af livet. Inden voldtægten var hun en livsglad ung enke, som vakte opmærksomhed på grund af sit kønne ydre og sit venlige væsen.

Samfundets dom – ud over den juridiske – er grusom: var hun ikke bare selv ude om det? En enlig, fordrukken mor. der går gennem en park om natten med sin datter på selve den amerikanske uafhængighedsdag.

Fædrene til de unge voldtægtsmænd hyrer en udspekuleret forsvarer.

Hævnen kommer fra en uventet side. En sympatisør, som mener han har ret til at udøve sin magt, blander sig og uskadeliggør voldsmændene, som eller stod til frifindelse. Hævnen giver lidt oprejsning til moderen og datteren.

Geografisk finder handlingen sted i en lille by ved Niagara Falls, men temaerne afstumpethed, vold, kynisme gælder for hele det amerikanske samfund.

Oates romaner er skrevet i en klar tone og i et stringent sprog der ikke giver plads for omsvøb. Som altid er Oates meget velskrivende så man hænger på trods det traumatiske emne. Hun er en produktiv forfatter af såvel meget tykke romaner, men også denne form for kortroman. Bogen er udkommet i 2004, så måske er der flere kortromaner undervejs i oversættelse?

Bogdetaljer

Forlag
Verve
Oversætter
Ellen Strandgaard
Faustnummer
28609663
Graphic
Bramsen og Nørgaard
ISBN
9788792359445
Antal sider
166

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer