Bog

Tågens fyrste

Af (
2016
)

Anmeldelse

Tågens fyrste af Carlos Ruiz Zafón

30 sep.16

En sælsom spøgelseshistorie og coming of age fortælling. Spanske Carlos Ruiz Zafóns forfatterskab er en kærlighedserklæring til den gode historie.

Vi befinder os i 1943 i Spanien, hvor Anden Verdenskrig raser. Familien Carver flytter fra storbyen til en mere fredelig landsby ved kysten. De har købt et gammelt hus. Et spøgelseshus. Familiens 3 børn, Max, Alicia og lille Irina, finder hurtigt ud af at der er noget mystisk ved huset. Særligt i forhold til sønnen af de tidligere beboere, der omkom ved en drukneulykke.

 ”.. Irina mærkede sine hænder bliver følelsesløse, da hun forgæves prøvede at vride dørhåndtaget om. Åndeløst vendte hun sig rundt og stemte af alle kræfter kroppen mod døren. Hun kunne ikke undgå at kigge hende mod nøglen, der drejede sig rundt i skabets lås.… Skabsdøren begyndte langsomt at glide op. Irina prøvede at skrige, men...”

Hvis du mikser Stephen Kings ’It’ med C.W. Lewis’ Narnia-univers, så har du en ret god fornemmelse af denne historie. Bogen er en genudgivelse fra 1992, men den kan stadig læses af alle, der kan lide en god historie. Selvom jeg fandt handlingen lidt rodet, så var der mange passager, hvor jeg holdt vejret i spænding. Bogen handler kort fortalt om det godes kamp mod det onde i verden. I skyggerne findes djævlen eller her Tågernes fyrste. Han opfylder gerne dit ønske, men prisen er høj!

Der kommer to bøger mere i serien om Tågernes fyrste. Glæd dig til at få afslutningen på eventyret og find ud af om det gode besejrer det onde.

 

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Oversætter
Iben Hasselbalch
Faustnummer
52544483
ISBN
9788711561799
Antal sider
170

Tema

Tema

Bøger om bøger

"Det vidunderligste af menneskets forskellige redskaber er uden tvivl BOGEN - de øvrige er bare forlængelser af dets krop; men bogen er en forlængelse af hukommelsen og fantasien" - Jorge Borges
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer