Bog

Styrelsen

Af (
2017
)

Anmeldelse

Styrelsen af Johan F. Krarup

29 apr.19

Tankevækkende graphic novel inspireret af en virkelig korruptionssag i et af verdens mindst korrupte lande.

Frank Laursen er jurist i Udlændingestyrelsen. Sammen med kollegaerne sidder han med menneskeskæbner i hænderne hver dag, men arbejdskulturen er alligevel mest præget af kage, fredagsøl og kollegial hygge. I fritiden er han fodboldtræner for et drengehold, og så er han begyndt at date Marianne fra Erhvervsstyrelsen. Med andre ord er Frank en ganske almindelig embedsmand i et af verdens mindst korrupte lande.

En dag takker Frank ja til nogle meget billige fodboldtrøjer til sit hold. Vennen og kollegaen Peter kender en kinesisk restauratør med alle mulige gode forbindelser, og der er jo ikke noget forkert i det. Kort efter lander en sag på Franks skrivebord, som netop involverer den kinesiske restauratør. Frank føler sig ført bag lyset, men der er jo tale om en engangsforeteelse og ikke noget ulovligt. Det bliver dog ikke den sidste henvendelse, og langsomt synker Frank dybere og dybere ned i en moralsk sump, der tynger hans samvittighed og langsomt nedbryder ham som menneske.

'Styrelsen' af Johan F. Krarup var nomineret til en Ping-pris for Bedste Danske Tegneserie 2017, og det er bestemt ikke uden grund. Historien er inspireret af en virkelig sag om bestikkelse i Udlændingestyrelsen tilbage i 2005 og af Krarups egen oplevelse af at være sagsbehandler samme sted.

Vi følger den ganske almindelige danske mand Frank, som pligtopfyldende gør sit arbejde. Han har ikke et ønske om at gøre noget galt, men én dårlig beslutning bliver starten på en langsom glidebane ind i korruptionen, som han godt ved er forkert, men ikke magter at bryde ud af.

Historien er holdt i sort/hvide billeder, der ikke gør det store væsen af sig. De er dog letgenkendelige og fungerer som en udmærket tilføjelse til dialogen, der er bærende for fortællingen.

'Styrelsen' er en fængslende og tankevækkende historie. Johan F. Krarup har både skrevet og tegnet, og han får på fornem vis illustreret, hvor nemt det er at komme på den gale side af loven, og hvor svært det kan være at finde tilbage igen. Selv i et land som Danmark.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Faustnummer
52949602
Graphic
Johan F. Krarup
ISBN
9788770856485
Antal sider
222

Læs også

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer