Bog

Blodige Mary

Af (
2020
)

Anmeldelse

Blodige Mary af Michael Kamp

13 maj.20

Hvad gemmer sig egentlig bag spejlets blanke flade? Endnu en uhyggelig fortælling fra Tænkehatten og Michael Kamp.

En uhyggelig vandrehistorie bliver pludselig alt for virkelig for veninderne Gry og Frida i denne letlæste, men skræmmende roman af Michael Kamp og Tænkehatten.

Tænkehatten er en ung youtuber, der blandt andet har en kanal, hvor han fortæller om det mystiske, det uforståelige og det uhyggelige. Nu har han slået sig sammen med den garvede horrorforfatter Michael Kamp om at skrive en serie på fem bøger til børn, der tager udgangspunkt i vandrehistorier fra hele verden.

De tre første bøger i serien udkom i 2019 og hedder 'Er jeg smuk?', 'Kaninmanden' og 'Grisedamen'. Nu er de to sidst bind kommet: 'Blodige Mary' og 'Sorte øjne'. Bøgerne er illustreret af Flemming Schmidt, hvis sort/hvide tegninger perfekt fanger historiernes uhyggelige stemning. Bagerst i hver bog er der et kort faktaafsnit, der kigger om bag vandrehistorien

I 'Blodige Mary' bliver Gry og hendes veninde Frida passet af Maja, fordi Grys forældre skal i byen. Pigerne hygger sig med pizza, og Maja underholder dem med uhyggelige historier. Alt er fis og ballade – indtil Maja fortæller den sidste historie om blodige Mary, der gemmer sig inde i spejlet. Næste dag ringer Fridas forældre til Gry. Frida er væk, og de ved ikke, hvor hun er. Men Gry kan ikke hjælpe. Hun har nemlig selv problemer.

Serien er rettet mod de +10-årige og er ikke for sarte sjæle. Selvom bøgerne er letlæste, er der nemlig langt fra skruet ned for uhyggen. Tværtimod er der skræk-garanti og risiko for grumme slutninger.

Selvom jeg for længst har passeret barndommen, har jeg følt mig vældig underholdt af serien. Nogle af vandrehistorierne kendte jeg på forhånd. Andre var nye for mig. Men fælles for alle fem bøger er, at de behandler både originalhistorien og læserne med respekt. Derfor er resultatet blevet så godt.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
47929938
ISBN
9788758837369
Antal sider
66

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer