Bog

Sjæleknuseren

Af (
2009
)

Anmeldelse

Sjæleknuseren af Sebastian Fitzek

14 dec.09
AfJette S. F. Holst
Skribent

Tre kvinder findes i katatonisk tilstand, alle ofre for en forbryder kaldet Sjæleknuseren. Endnu en uhyggelig thriller fra forfatteren bag ’Terapien’.

I 2007 udkom ’Terapien’, som var Sebastian Fitzeks første bog på dansk. En kollega anbefalede mig den, og jeg blev straks grebet af historien. Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg så, at ’Sjæleknuseren’ var udkommet, og jeg blev bestemt ikke skuffet.

En serieforbryder har været på spil, og har fanget tre kvinder, som alle efterfølgende er blevet fundet, fuldstændigt katatoniske. Pga. ofrenes tilstand har forbryderen fået tilnavnet Sjæleknuseren, fordi ofrene er fanget i en tilstand, hvor de ikke kan kommunikere med omverdenen, men er fanget i deres egen krop – og ikke mindst i deres sind. Og desværre har politiet ingen spor at gå efter.

Kort efter at det 3. offer er fundet, bliver en mand indlagt på Teufelsbergklinikken, et hospital for psykosomatiske lidelser. Caspar, som han kaldes, husker intet fra sin fortid. Men det ændrer sig under en endeløs nat.

Romanen fortælles mange år efter at begivenhederne udspillede sig. En professor udfører et eksperiment, hvor nogle studerende skal læse en patientjournal, og det er denne journal, der er hovedhistorien. Så oveni at man prøver at gætte, hvem Sjæleknuseren er, kan man også spekulere over, hvad dette eksperiment går ud på!

Fitzek fortæller en utrolig uhyggelig historie uden egentlig at være hverken særlig blodig eller voldsom. Idéen om at blive fanget i sit sind er rigtig ubehagelig, og jeg kom til at tænke på Anders Bodelsens ’Frysepunktet’, hvor hovedpersonen ender i en kunstig koma, og han utilsigtet igen og igen drømmer den samme drøm. I ”Sjæleknuseren” er denne tilstand påført med vilje, og Fitzek beskriver det yderst modbydeligt.

Hvis du kan lide en psykologisk thriller, som kryber ind under huden og giver en lyst til at se sig over skulderen, så er ’Sjæleknuseren’ et godt valg.

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Oversætter
Birgitte Brix
Faustnummer
28014082
Graphic
Koitz Animation & Graphics, Henrik Koitzsch
ISBN
9788764503289
Antal sider
229

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser