Bog

Mørke

Af (
2014
)

Anmeldelse

Mørke af Rikke Schubart

15 okt.14

Handlingen intensiveres og spændingsniveauet øges i anden del af ny dansk vampyrtrilogi, som er blevet mere kompleks og interessant.

Vampyren Natacha, som har ”omvendt” sin svoger Anders til også at blive vampyr, er flygtet fra København sammen med pigen Rosa. Rosa er en vigtig brik i Natchas hemmelige plan om at skabe sin egen vampyrklan, men selvom Rosa er blevet bidt og dermed skulle kunne forvandles til vampyr, går tingene ikke som planlagt. Rosa bliver ikke forvandlet, og det lykkes hende at flygte fra den saltmine i Polen, hvor hendes bortførere har holdt hende skjult.

Samtidig forsøger Helene, Asta og den italienske politikvinde Maria (de to sidstnævnte er blevet forvandlet til vampyrer) at finde frem til Rosa. Deres søgen fører dem i første omgang til London og sandsigeren Peter Lee. Den italienske politimand Croce fortsætter ligeledes sin eftersøgen efter begge grupper, og da flere lig dukker op i Polen, tager han til landet.

Endelig er vampyren Mahmet, som skabte Natacha, også i færd med sin egen søgen. Han repræsenterer en orden indenfor vampyrverdenen, som i århundreder har forsøgt at skabe balance mellem vampyrer og mennesker forstået på den måde, at menneskene ikke må få kendskab til vampyrerne. Natachas mange drab og hendes planer er brud på alle regler. Hun har skabt ubalance i tingen og må fjernes, inden det er for sent. De fire grupper støder sammen i det tidligere Auschwitz.

Første bind af historien forekom trods mange gode intentioner noget tynd og uspændende, men det bliver der faktisk rettet ganske godt op på i denne fortsættelse. Med introduktionen til en række nye personer og med en fornuftig dybere beskrivelse af mytologien og vampyrernes verden begynder der lige pludselig at komme meget mere kød på historien. Historien er derved blevet langt mere kompleks og interessant, og det er særdeles klædeligt.

Væk er også de mange ligegyldige beskrivelser af tøj og mad fra første bind, og i det hele taget virker det, som om forfatteren har rettet sit fokus på plottet og den dybere sammenhæng.

Dette løfter det samlede værk op i en noget højere klasse, og det skal blive spændende at se, hvordan Rikke Schubart vil afslutte sin trilogi. 

Bogdetaljer

Forlag
Valeta
Faustnummer
51326946
Graphic
Boglayout.dk
ISBN
9788771570069
Antal sider
289

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer