Bog

Skyggernes hus

Af (
2007
)

Anmeldelse

Skyggernes hus af Peter Straub

29 okt.07

Kan et hus ligefrem udstråle ondskab? Det gør 3323 North Michigan Street, og den ondskab rammer Mark Underhill.

Timothy Underhill er en kendt forfatter. Han har ikke meget kontakt med broderen Phillip, men en dag får han den overraskende nyhed, at hans selvudslettende svigerinde har begået selvmord.

Tim tager med til begravelsen, hvor han får fornemmelsen af, at Mark, Phillip og Nancys 15-årige søn, ved noget om selvmordet, som han ikke fortæller. Men Tim får ikke chancen for at spørge, og en uge efter er Mark forsvundet.

Da der samtidig er en seriemorder på spil, som allerede har mindst to andre unge drenges liv på samvittigheden, er der ikke meget håb.

Peter Straub er på dansk nok mest kendt for de to bøger, han har skrevet sammen med Stephen King: "Talismanen" og "Det sorte hus". Men i USA er han et stort navn, og med udgivelsen af "Skyggernes hus" håber jeg, at han også når ud til et stort publikum her i Danmark.

Straub formår at skrive, så historien kryber ind under huden på læseren. Hans beskrivelse af den afdøde massemorder Joseph Kalendar, en tømrer som voldtog og myrdede et ukendt antal af kvinder, før politiet endelig fangede ham, er yderst skræmmende. Jeg kunne nærmest mærke Kalendars ondskab sive ud af siderne.

Straub skriver med skiftende synsvinkler gennem hele romanen, så man får alle aspekter af historien med. Denne skiften er med til at underbygge spændingen, så jeg hele tiden var nødt til at læse næste kapitel med, for hvad sker der nu? Samtidig virker personerne troværdige, og jeg følte med stakkels Mark, som finder sin døde mor og vil gøre alt for at finde en forklaring på hendes selvmord.

Straub har skrevet flere bøger med Tim Underhill, men dette er den første på dansk. TV2 Forlag har dog allerede nu planer om at udgive fortsættelsen af "Skyggernes hus" under titlen "Natteværelset".

Oversat af Ulla Oxvig.  TV2, 2007. 287 sider .

Bogdetaljer

Forlag
TV2
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
26945747
ISBN
9788792121172
Antal sider
287

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer