Bog

Maze Runner - Dødskuren

Af (
2015
)

Anmeldelse

Maze Runner – Dødskuren af James Dashner

19 jun.15

Den enormt hypede og populære Maze Runner trilogi afsluttes nu med dette sidste bind. Den dystopiske Science Fiction historie byder igen på hæsblæsende action og nervepirrende spænding.

Jorden er blevet hærget af enorme solstorme, som har afbrændt og ødelagt de fleste arealer. Milliarder er blevet dræbt, og som om det ikke var nok, er der blandt de overlevende udbrudt en dødbringende virus, kaldet Udbruddet, som langsomt fortærer hjernen og gør folk sindssyge, inden de dør.

Forskningsprojektetet WICKED forsøger desperat at finde frem til en kur og udsætter en række unge for en lang række skjulte psykologiske og eksperimenterende tests og prøver. Hovedpersonen Thomas og resten af de overlevende Lysboere er undsluppet rædslerne i Labyrinten og alle mareridtene i det såkaldte Inferno (bind et og to) blot for igen at se sig fanget af WICKED.

WICKED vil nu som det sidste led i jagten på kuren give alle de unge deres hukommelser tilbage, men Thomas, Newt og Mino, som overhovedet ikke længere tør stole på noget som helst, nægter.

Det lykkes dem at stikke af fra WICKEDS hovedkvarter sammen med pigen Brenda og den voksne Jorge. De sætter kursen mod byen Denver, hvor en tidligere forsker fra projektets begyndelse formodes at opholde sig. Han vil være i stand til at fjerne den indopererede chip, som har gjort det muligt at manipulere og styre drengene. I Denver opdager drengene, at der findes nogle mennesker, som faktisk er immune overfor sygdommen og næsten kan leve et normalt liv. Også Thomas og Minho er immune, mens Newt er blevet smittet

Og trængslerne er bestemt ikke overstået endnu: WICKED prøver på alle mulige måder at få fat på de undslupne, og langsomt begynder de smittede desuden at overtage mere og mere af Denver.

Thomas og nogle få oprørere iværksætter nu en desperat plan for en gang for alle at få sat en stopper for alle WICKEDS eksperimenter.

Maze Runner-serien ligger så absolut i toppen af denne særlige dystopiske genre, som nok mest er for unge. Bøgerne er forfriskende anderledes og bæres især oppe af en intenst opbygget spænding, selvfølgelig først og fremmest i kraft af drengenes evige kamp for overlevelse i de barske omgivelser, men i høj grad også fordi man – ligesom drengene – overhovedet ikke har nogen anelse om, hvad der egentlig foregår. De ultrakorte kapitler, som ofte ender i en umulig situation er med til at understøtte dette.

Det har hidtil virket som om forfatteren har haft totalt styr på sin handling og sit plot, og man har med rette kunnet håbe på, at alt ville gå op i en højere enhed, når tredje og sidste bind var udkommet. Dette er desværre IKKE tilfældet. Selvom serien slutter med en slags forløsning, er der stadig alt for mange uafklarede spørgsmål og ting, man ikke rigtig får en ordentlig forklaring på.

Det er naturligvis ekstremt ærgerligt, men trods alt er hele serien dog alligevel glimrende læsning.

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
51757041
ISBN
9788763837354
Antal sider
327

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer