Bog

Vandrende sjæle

Af (
2009
)

Anmeldelse

Vandrende sjæle af Stephenie Meyer

26 okt.09

Forfatteren har for en stund forladt vampyrerne og varulvene i Twilight-serien, og overrasker positivt med en stort anlagt science fiction roman.

Jorden er blevet invaderet af fremmede fra verdensrummet – The souls. Invasionen er foregået i det stille ved at ”sjælene” har overtaget folks sind og efterlader kroppene intakte, og jorden er nu på overfladen blevet et bedre sted uden krige, konflikter og sygdom. Kun nogle få mennesker har undgået overtagelsen og kæmper en indædt kamp for at overleve og bevare deres frie vilje.

Oprøreren Melanie Snyder bliver fanget og ”sjælen” Vandrer overtager hendes krop, men Melanies sind eller bevidsthed nægter at forsvinde, og snart fyldes Vandrers tanker med erindringer om Melanies bror Jamie og hendes kæreste Jared.

Langsomt begynder Vandrer også på trods af sin natur at længes efter de to, og hun begiver sig ud på en farlig eftersøgning i ørkenen, hvor de to angiveligt lever i skjul sammen med en lille gruppe mennesker under anførsel af Melanies onkel Jeb. Det lykkes Vandrer at finde frem til den lille skjulte flok, men dermed starter romanens egentlige konflikt. Vandrer er naturligvis fjenden og mødes med had og mistro, og samtidig udkæmpes den indre kamp mellem Vandrer og Melanie om herredømmet over Melanies krop.

Det er på mange måder en stor roman, Melanie Meyer har barslet med - stor i sideantal men også stor i temaer og handling, og det er blevet til en af de sjældne bøger, hvor man simpelthen ikke kan lade være med bare at læse løs.

Plottet har man naturligvis set før, bl.a. i film som ”Stjålne kroppe”, men Meyer formår alligevel at give handlingen sin helt egen fascinerende drejning. Beskrivelsen af ”sjælen” Vandrer, hendes tidligere liv på andre planeter og hendes ”kamp” mod Melanie er simpelthen fremragende.

Alt i alt er der her tale om en særdeles velskrevet, spændende og tankevækkende historie, en historie om venskab, loyalitet, menneskelighed og tolerance, som ud over at appellere til den inkarnerede science fiction læser også indeholder en noget anderledes kærlighedshistorie med to kroppe og tre sjæle.

Romanen rammer således utroligt bredt, og det er ganske godt gået af en forfatter, der slog igennem som ungdomsbogsforfatter. Forfatterens mange fans vil på trods af genren og emnet bestemt ikke blive skuffet.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Martin Aitken
Faustnummer
27940234
Graphic
Thomas Szøke, eyelab.dk
ISBN
9788711434758
Antal sider
764

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer