Bog

Tidsmaskinen

Af (
2017
)

Anmeldelse

Tidsmaskinen og Tidens argonauter af H.G. Wells

14 aug.17

En tidsrejsende tager tusinder af år frem i tiden og oplever et skræmmende klassedelt samfund. H.G. Wells klassiker fra 1895 er enkelt skruet sammen, men aldeles banebrydende for sin tid.

I et herreselskab præsenterer en unavngiven person, blot benævnt den Tidsrejsende, sin opfindelse af en tidsrejsemaskine. Resten af selskabet opfatter det mest som en excentrisk spøg og argumenterer for umuligheden af en sådan maskine. Ikke desto mindre erklærer den Tidsrejsende, at han agter at teste maskinen og udforske tiden. Eksperimentet lykkedes og han ender langt ude i fremtiden, hvor flere civilisationer har levet og er gået til grunde, herunder vores egen.

Den Tidsrejsende lander i en klasseopdelt samfund med to racer. Eloierne er små uskyldsrene, pludrende frugtspisende væsner, der tilsyneladende ikke foretager sig andet end at lege i hinandens selskab dagen lang. Til sin rædsel opdager den Tidsrejsende, at deres egentlige funktion er at være spiseligt kvæg for en underjordisk og mere teknologisk udviklet race kaldet Morlockerne. Værre bliver det da Tidsrejsemaskinen forsvinder, stjålet af Morlockerne!

H. G. Wells var en yderst produktiv forfatter ikke blot indenfor science fiction. 1800-tallet var fuld af forestillinger om samfundsudvikling, industrialisering og nye teknologiske opdagelser, tanker og idéer, som afspejler sig i Wells værker. Tidsrejser var set før i litteraturen, men Wells vækker opmærksomhed ved at være den første til at bruge en særlig maskine til at føre en person rundt i tiden. I et glimrende efterord fortæller Niels Dalgaard i genrehistorisk sammenhæng om Wells som forfatter og om baggrunden for ’Tidsmaskinen’.

Bogdetaljer

Forlag
Science Fiction Cirklen
Oversætter
Niels Dalgaard
Faustnummer
52801621
ISBN
9788793233188
Antal sider
170

Tema

Tema

Spekulativ fiktion

Velkommen til en verden af fiktion, hvor elementer af teknologi og fantasi vikles sammen og udfordrer vores forståelse af verden.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer