Bog

Blod

Af (
2010
)

Anmeldelse

Blod af Guillermo del Toro og Chuck Hogan

29 mar.10

Glem alt om tjekkede teenage-vampyrer og evig kærlighed, og sig goddag til en barsk og blodig nyfortolkning af vampyrhistorierne. Det er gys og uhygge i højeste potens.

Under en planmæssigt glat forløbet landing i JFK lufthavnen i New York stopper et stort Boing 777 fly pludseligt midt på landingsbanen. Alt lys er slukket, der er ingen livstegn fra de over 200 passagerer, og der er ingen forbindelse til flyet.

Noget er rivende galt, og professor Eph Goodweather, som er leder af et specialtrænet udrykningsteam af epidemiologer, tilkaldes.

Alle passagerer og besætningsmedlemmer på nær fire findes døde, og hvad værre er, alle synes at være døde uden tegn på panik, og uden at der er tegn på nogen kendt virus.

I første omgang finder man stort set intet unormalt, bortset fra at ligene ikke synes at gå i opløsning, men da de døde pludselig er forsvundet fra hangarerne, begynder Goodweather at ane sandheden. Og den strider mod alt i et nutidigt, moderne samfund.

Den gamle pantelåner Abraham Setrakian ved, hvad der foregår. Han har viet sit liv til at bekæmpe et uhyre, som han stødte på i sit tidligere liv, og dette uhyre er nu tilsyneladende ankommet til New York. Han opsøger Goodweather…

del Toro er en internationalt kendt filmskaber (Pans Labyrint), og Chuck Hogan har flere roste spændingsromaner bag sig.

’Blod’ er deres første samarbejde, og bogen er første del i en planlagt trilogi. Desværre må man, ærgerligt nok, vente i flere år på fortsættelserne.

Denne bog er nemlig noget af det mest vellykkede indenfor gysergenren i mange år. Den fortæller naturligvis en spændende dommedagshistorie, men det bedste er, at forfatterne så at sige har opfundet deres helt egen version af vampyrerne og udstyret dem med en helt ny mytologi.

Romanen er derudover velskrevet og omhyggeligt tilrettelagt, så man går fra den ene cliffhanger til den anden. Man må lige læse lidt mere, og ved at skifte fra person til person opnås et højt grad af flow i historien.

Bogen er ikke for sarte sjæle, bloddryppende, mørk, uhyggelig og kaotisk, men ved at hovedpersonerne skildres så nuanceret og vedkommende, sikres læserens identifikationsmuligheder,

Anbefales således på det varmeste, og med del Toro indblandet skulle det ikke undre, om der også er en film på vej.

Bogdetaljer

Secondary title
Serie: Trilogi ; 1 ; første bog 1
Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
28174861
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788791746840
Antal sider
420

Artikel

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer