Bog

Mortal engines - de rullende byer

Af (
2018
)

Anmeldelse

Mortal Engines - De rullende byer af Philip Reeve

05 feb.19

Actionfyldt og underholdende eventyrroman om en fjern fremtid, hvor rullende byer fortærer hinanden i jagten på ressourcer.

Philip Reeve har med 'Mortal Engines' skabt et forrygende univers, der bedst kan beskrives som steampunk møder sci-fi dystopi. Steampunk er en undergenre i science-fiction genren og er kendetegnet ved gammel teknologi, typisk fra 1800-tallet, som luftballoner og dampmaskiner.

Det er gået mange århundreder siden 60 minutters krigen, der lagde jorden øde med atom- og biokemiske våben, og udslettede al moderne teknologi. Verden er nu domineret af trækbyer, der fortærer hinanden for at vokse sig større og udnytte konkurrenternes ressourcer, også kaldet bydarwinisme. Efter ti år i skjul er London tilbage på jagtmarken. 15-årige Tom er forældreløs og lærling i Historikerlauget. Toms tilværelse bliver med ét vendt på hovedet, da han bliver øjenvidne til et rystende scenarie, hvor Thaddeus Valentine, Londons berømte arkæolog, helt og chefhistoriker, er involveret.

’De rullende byer’ er første del i en serie, og filmatiseret af Peter Jackson. Reeve formår at underholde fra start til slut, og hvad der ikke gør sig på film, holder hundrede procent vand i bogen. Der er fed humor, action og vilde eventyr, og selve idéen med rullende byer er rigtig godt fundet på.

Trods humoren er der også en alvor bag handlingen, for der foregår noget råddent i London, der truer resten af verden. Et farlig våben fra tiden før 60 minutters krigen er faldet i de forkerte hænder, og Tom og hans nye veninde Hester må prøve at standse forbryderne.

Er du til rappe dialoger, hæsblæsende eventyr og en unik fremtidsverden med dystre undertoner, har du fundet den helt rigtige serie.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Lasse Schmidt
Faustnummer
54690517
ISBN
9788771659290
Antal sider
293

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer