Bog

Sommerfugleværelset

Af (
2020
)

Anmeldelse

Sommerfugleværelset af Lucinda Riley

17 feb.20

En pige, hendes far og de ubrydelige bånd, der består gennem livet og døden, er omdrejningspunkterne i dette familiedrama. Velfortalt, storladen og fantastisk historie.

Posy er en ældre kvinde, som stadig bor i sit barndomshjem og overvejer at sælge det kæmpestore paladsagtige hus, da det forfalder om ørerne på hende. Men der er meget, der kommer i vejen for hendes planer, og især sønnerne Nick og Sam kommer til at spille en stor rolle i Posys beslutninger.

Under overvejelserne kommer mange glemte minder frem, og Posy opdager nye sider af den barndom, hun ellers troede havde været så lykkelig. Især hvad angår hendes elskede far, der døde i krigen, og som hun stadig forguder. Også andre personer fra fortiden blander sig i hendes nutid, og der skal afsløres mange hemmeligheder, før Posy langt om længe kan se fremad.

Som altid skriver forfatteren i et smukt og blomstrende sprog, som jeg nyder at læse. Og så kan hun det med timeslip romaner. Det fungerer til perfektion i 'Sommerfugleværelset', hvor fortid og nutid bindes sammen på fornemmeste vis via alle springene tilbage i tiden til Posys barndom, ungdom og voksenliv.

Det er dog ikke kun fornøjelig og romantisk læsning, da virkeligheden viser sig at være både voldsom og umanerlig hård set i lyset af Posys minder. Hverken fortiden eller nutiden er lutter idyl, og det er Posy nødt til at forholde sig til på godt og ondt, hvis hun skal finde fred og ro i sin alderdom. Men det er hårdt at se kendsgerningerne i øjnene og erkende egne og andres fejl og mangler, og det kommer Posy i den grad til at sande.

'Sommerfugleværelset' er en dejlig fortælling, som kan anbefales til alle, der elsker slægtsromaner og holder af en god og velskrevet historie.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Ulla Lauridsen
Faustnummer
47073367
ISBN
9788763861175
Antal sider
519

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer