Bog

Gylden søn

Af (
2016
)

Anmeldelse

Gylden søn af Pierce Brown

15 aug.16
AfPia Bechmann
Skribent

Hårdtpumpet action, fantasifuld stjernekrig og sindsoprivende politisk dobbeltspin hæver Pierce Browns ’Red Rising trilogi’ til nye højder. Suveræn læsning - også for dig som ikke er gakket rumnørd.

Pierce Brown sætter i den grad handlingstempoet op i anden del af trilogien. Nu hvor vi kender imperiets historie og samfundets opbygning med undertrykkelse og slaveri, virker det som om, forfatteren finder ny luft til at kæle for detaljerne i de politiske intriger og Darrows splittelse mellem det at være Rød og Gylden på samme tid. For selv om han hader De Gyldne aristokrater, indser han til sin overraskelse, at de måske alligevel ikke er så forskellige fra ham selv. Hans dobbeltspil udvikler sig i forbløffende retning, og i hans indre råder et kaos af følelser, hvor kærligheden til både en Rød og en Gylden pige flår i hans sjæl. Venskaber sættes på nye prøver, og da Darrow, trods store tvivl, vælger at stole på andre end sig selv, bliver han forrådt af inderkredsen.

Jeg synes, der er langt mellem science fiction perlerne, men ’Gylden søn’ tog mig med storm! Jeg var begejstret for ’Rød opstand’, men det gør mig glad, at det er lykkedes forfatteren at udbygge universet, så det fremstår med endnu større dybde og indsigt i personportrætterne. Jeg elsker Pierce Browns letflydende sprog med klingende dialoger, som på intet tidspunkt fremstår hverken trivielt eller drøjt at læse. Samtidigt evner han at fremstille personerne med en dynamik og  kompleksitet, som gør, at man ikke altid kan regne deres næste træk ud.

Det er fedt når bøger overrasker.  ’Gylden søn’ er et vaskeægte science fiction brag!

Bogdetaljer

Secondary title
(Red Rising nr. 2)
Forlag
gyldendal
Oversætter
Elisabeth Kiertzner
Faustnummer
52430178
ISBN
9788702175387
Antal sider
489

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser