Bog

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Af (
2015
)

Anmeldelse

Fantastiske skabninger og hvor de findes af Newt Scamander

06 jan.16

Direkte fra Hogwarts Bibliotek kommer dette uundværlige opslagsværk om magiske væsner og skabninger i Harry Potters univers. For første gang er bogen tilgængelig for Mugglere.

På troldmandsskolen Hogwarts lærer eleverne om alle de magiske og fantastiske skabninger, som findes i verden. Denne håndbog er selve biblen om de forskellige arter, der beskrives ud fra deres særlige magiske egenskaber, omdømme og farlighed. Først i bogen gennemgår forfatteren historien bag opslagsværket og de kontroverser, der ligger bag artsinddelingen. Det har ikke været helt let at nå til enighed om, hvordan man skulle skelne mellem de magiske eksistenser, men langt om længe er man blevet enige om (med få undtagelser) at skelne mellem væsner og skabninger ud fra bestemte klassificeringer. Det forklares, hvordan troldmænd og hekse med enkle besværgelser og trylleformularer kan skåne Mugglere fra at få kendskab til disse eksistenser – l  i særdeleshed de allerfarligste og mest uhåndterlige af slagsen.

Denne lille bog er eftertragtet blandt ægte Harry Potter fans. Heri får man den fulde introduktion til alle de magiske væsner og skabninger, som indgår i handlingen i de vidunderlige Harry Potter bøger. Med i købet får man Harry Potters egne noter og små finurlige tilføjelser til Newt Scamanders tekster om de magiske eksistenser. Man er virkelig godt informeret, når man har læst ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’, og det forklares på enkel vis, hvorfor vi Mugglere eller mennesker sjældent ved, at de findes. Næste gang jeg ser et pindsvin i haven, vil jeg nok tænke mig om en ekstra gang, for sæt nu det er en Narl?!

’Fantastiske skabninger og hvor de findes’ er en sød og underholdende bog, som nok skal vække begejstring. Eftersom det er en lærebog fra Hogwarts Bibliotek, er den skrevet i et informativt og sagligt sprog, som for den alleryngste målgruppe måske vil være lidt svær at læse og forstå på egen hånd. Bogen anbefales til alle, som vil vide mere om alle de magiske og fantastiske væsner og skabninger fra J. K. Rowlings romaner om Harry Potter.  

Originally published by Pia Bechmann, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Hanna Lützen
Faustnummer
51975987
Graphic
Joanne K. Rowling
ISBN
9788702175288
Antal sider
94

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer