Bog

Blueberry - de samlede eventyr

Af (
2019
)

Anmeldelse

Blueberry - de samlede eventyr 1 af Jean-Michel Charlier og Jean Gireaud

11 aug.19

Genudgivelse i flot udstyr giver en grundig introduktion til den franske fødsel og den danske historie. Det er bare med at glæde sig til de kommende otte bind.

Historien om den fandenivoldske unge løjtnant Blueberry, der mere eller mindre loyalt tjener den amerikanske hær undet indianerkrigene i Det Vilde Vesten, er faktisk startet helt tilbage i 1963.

Serien har haft et omskiftende liv på dansk, hvor de første striber kom i legendariske Fart og Tempo tilbage i 1969 under titlen Fort Navajo, og hvor Blueberry på dansk dog i første omgang hed løjtnant Wilson. Selv med sit rigtige navn på plads har han redet gennem forskellige forlag og er udkommet i lidt tilfældig rækkefølge med skiftende oversættere.

Det rådes der bod på nu, hvor serien samles kronologisk i ni bind af hver tre oprindelige hæfter. De er alle er nyoversat at Søren Vinterberg. Og tak for det!

I første bind møder vi Mike T. Blueberry på en bar, hvor han er ved at lænse en flok lokale i poker (ved snyd). Det gør ham ikke populær, men han bliver reddet af den gennemrejsende løjtnant Graig, der er Blueberrys modsætning, nemlig et retskaffent dydsmønster.

De må dog slå kludene sammen, blandt andet for at prøve at dæmpe følgerne af en større krig mellem Apacherne og hæren, da lang tids våbenhvile brydes: et angreb på nybyggefamilie er tilsyneladende apachernes værk, og hærens hævn er voldsom og kan udløse den ultimative krig. Det skyldes ikke mindst den racistiske major Bascom, hvis endelige mål er total udryddelse af alle indianere.

Det er for tiden en meget afbalanceret skildring af forholdet mellem de indfødte og de hvide, og serien er meget realistisk og spændende og holder, trods de mange år på bagen.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Søren Vinterberg
Graphic
Jean Giraud
ISBN
978-87-7085-756-7
Antal sider
167

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer