Bog

Krigen mod ulveheksen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Krigen mod ulveheksen af Henriette Rostrup

05 okt.20

Alt er på spil i sidste del af Henriette Rostrups spændende dystopiske trilogi om drengen Alif, der er udvalgt til at stå forrest i kampen mod heksen Grimelda.

Alif er tilbage fra den anden side, men er blevet fanget af heksen Grimelda. Med hjælp fra Linnea og Grimus undslipper han, og nu må han samle alle børnene og lede dem i krigen mod ulveheksen.

'Krigen mod ulveheksen' er tredje og sidste del af Henriette Rostrups dystopiske serie for, og jeg har været spændt på at finde ud af, hvordan serien slutter.

I første bind, 'Drengen fra Krematorium D', blev vi introduceret til Alif og hans verden, hvor alle de voksne var taget af sovesygen. Det var en verden, hvor farer lurede overalt, ikke mindst ulvene og deres herskerinde, Grimelda. I bind to, 'Børnene fra grotterne', var Alif stukket af og endt hos Folket på den anden side. Her blev han sammen med en masse andre børn holdt fanget i små, mørke celler dybt under jorden. Sammen med pigerne Sita og Alta forsøgte han at undslippe og vende tilbage til sin egen verden.

Her i bind tre er børnene vendt tilbage, og Alif skal – som legenden siger – samle alle børnene og sammen med Pigen med mærket bekæmpe Grimelda. Men først er han nødt til at lære sandheden om sig selv at kende.

Det er meget let at blive opslugt af Henriette Rostrups serie. Historien er spændende med masser af action, men også med tid til eftertænksomhed. Jeg-fortælleren, Alif, er både sympatisk og genkendelig, og Rostrup fortæller i et levende og ungdommeligt sprog, der nok skal fange målgruppen.

Hvor de to første bind stod som næsten separate historier, lykkes det fint her i bind tre at samle alle trådene. Blandt andet hører vi, hvordan sovesygen opstod, og Linneas hemmelighed afsløres.

Endnu en gang står tegner Tom Kristensen bag den flotte forside, som fint understreger den dystre historie, hvor der måske alligevel er et håb.

'Krigen mod ulveheksen' er en vellykket afslutning på Henriette Rostrups dystre og spændende trilogi for unge læsere, der holder af stemningsfulde fortællinger uden for meget fokus på blodige detaljer.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
48278981
ISBN
9788740654752
Antal sider
158

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer